Online videó

Számlázás 2022 - aktuális kérdések, típushibák, speciális esetek (online videó)

Szakmai konferencia online videó megtekintéssel

Czöndör Szabolcs

Elérhető 2022. június 30. csütörtök, 23:59 óráig
Előadó

Czöndör Szabolcs

főosztályvezető, NAV Elektronikus Kereskedelem Ellenőrzési Osztály
Helyszín

Ajánló
A számla adattartalmát, a számlakiállítás folyamatait a számlaadat-szolgáltatást megelőzően nagyon sok vállalkozás nem tekintette nagyon lényeges kérdésnek. Az adatszolgáltatási kötelezettség ebben jelentős változásokat hozott, mivel az adóhivatal már rendszerszerű módon lát rá a vállalkozások által kiállított számlákra, azok adattartalmára. A korábbinál így sokkal nagyobb fontosságúvá vált az, hogy a számlák adattartalma az áfa törvény szempontjából megfelelő legyen.
Az előadás a számlázás alapjaitól elindulva ismerteti az áfa törvényben szereplő elvárásokat, azok értelmezését és gyakorlati problémáit. A számla, módosító és érvénytelenítő számlán túlmenően választ kaphatunk olyan kérdésekre is, mint például mit kell tenni, ha a vevő előlegként többet fizetett, mint az értékesítés teljes összege, vagy például mire kell figyelni egy időszaki elszámolású ügyletnél a számla változtatásánál. Az előadás végén pedig a számlakiállítás technikáival kapcsolatos kérdések kerülnek átbeszélésre, valamint támpontokat nyújt a helyes számlázóprogram kiválasztásában.
Ízelítő a tartalomból
Számlázási alapok Számlázási elvek Számlakibocsátási kötelezettség ismertetése Számlakibocsátás alóli mentesülés esetei Készpénzfizetési korlát Számlakibocsátás határideje A számla fogalma Mitől lesz egy dokumentum számla? Számla melléklet és számla adattartalma •  Számla gazdasági és adójogi használata Számla adattartalma Számla adattartalmának bemutatása, azok jogszabályi értelmezése Jellemző hiedelmek a kötelező adattartalommal kapcsolatban (pl. aláírás, példánysorszámozás, számla pénztárgépi rögzítése stb.) Jellemző gyakorlati problémák bemutatása (esettanulmányok ismertetése) Teljesítési időpont meghatározása, feltüntetése a számlán •  Időszaki elszámolású ügyletek kezelése Alkalmazandó árfolyam Új közlekedési eszközök számlázási szabályai Egyszerűsített adattartalmú számla Gyűjtőszámla • Számlával egy tekintet alá eső okirat kiállítása Számlával egy tekintet alá eső okirat kiállítása Számlával egy tekintet alá eső okirat fogalma, kötelező tartalma Egylépcsős és kétlépcsős számla módosítás Csoportos helyesbítő számla gyakorlati lehetőségei és problémái: számlaadatok módosítása, összegszerű módosítások Időszaki elszámolású ügyletek helyesbítésének számlázási szabályai Fordított adózású ügyletek helyesbítése Számla érvénytelenítésének esetei: kibocsátott számla érvénytelenítése, ki nem bocsátott számla érvénytelenítése Mikor kell számlát érvényteleníteni és mikor helyesbíteni? •  Jellemző hibák számlával egy tekintet alá eső okirat kiállításakor •  Speciális számlázási esetek Meghatalmazotti számlázás, önszámlázás Előleg kezelése, végszámla kiállítása Belföldi fordított adózásról kiállított számla Különbözet szerinti szabályozás alá tartozó ügyletről kiállított számla adattartalma Árengedmény kezelése: utólag adott árengedmény, adott számlában érvényesített árengedmény • Számla kiállítás technikája Nyomtatvány alapú számlák használata, azokkal kapcsolatos jellemző problémák, kihívások Pénztárgéppel kiállított számlák Számlázó program használata Megfelelő számlázó program választása Számlázó programmal kapcsolatos jogszabályi követelmények Jellemző nem megfelelő számlázó program működések • Elektronikus számlázás legfontosabb kérdései Elektronikus számlázási módszerek Archiválási kérdések
Díjak
  • 19 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 18 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több online videó megrendelése esetén
  • 23 900 Ft + áfa / fő kedvezmény nélkül
Apróbetűs

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra.

Online videó konferencia: Kényelmesen otthonról vagy az irodából videófelvételről tekinthető meg a konferencia. Megrendelése esetén elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést.

Kapcsolódó rendezvényeink

Online videó

Elérhető 2022. augusztus 31. szerda, 23:55 óráig

Elektronikus ügyintézés, cégkapu szolgáltatások, ONYA használata (online videó)
Online videó

Elérhető 2022. augusztus 31. szerda, 23:55 óráig

Számlázás, számlakorrekció 2022 (online videó)
Online videó

Elérhető 2022. augusztus 31. szerda, 23:55 óráig

Online számla 2022 - számlakiállítási és adatszolgáltatási problémák (videókonferencia)
Online videó

Elérhető 2022. augusztus 31. szerda, 23:55 óráig

Számlázás és elektronikus számlázás a gyakorlatban (videókonferencia)