E-learningOnline

Az ÁFA tv. 2024. évi változásai és aktualitásai

Jelentős áfa törvény változások léptek és lépnek életbe
2023. december 12. (kedd) 10:00 - 14:30 óráig
Előadók

Dr. Funtek Zsolt

főosztályvezető-helyettes, NAV Központi Irányítás Adójogi és Tájékoztatási Főosztály

Dr. Csátaljay Zsuzsanna

áfa szakértő, jogász, Csátaljay Consulting Kft.
Helyszín

Ajánló
Az "Áfa tv. 2024. évi változásai és aktualitásai" konferencia egy rendkívül fontos eseménynek ígérkezik az adózási és pénzügyi szektorban tevékenykedő szakemberek számára. Az áfa az adózási terület egyik legdinamikusabban változó és fejlődő területe, így a konferencia a legjobb lehetőség a résztvevők számára, hogy informálódjanak a legfrissebb változásokról és az aktuális témákról. Előadóink szakértelme garantálja a magas színvonalú szakmai tudást, amelyre az érintett szakembereknek a mindennapi munkájuk során szükségük van.
Ízelítő a tartalomból
Dr. Funtek ZsoltAz Áfa tv. 2024. évi változásai és egyéb aktualitásaiA pénzforgalmi szolgáltatók általános kötelezettségeiA kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termékek visszaváltási díjával összefüggő különös szabályokEgyes ügyletek adómértékének változása (műalkotások importjára vonatkozó áfa mérték 5%-ra csökkentése, egyes desszert jellegű sajtkészítmények áfa kulcs csökkentése)Fordított adózás szabályainak pontosítása ingatlannal kapcsolatos tevékenységek eseténKözvetett vámjogi képviselet alkalmazásával történő termékimporttal összefüggő módosításAz eÁfa bevallás működése, lehetőségeiAz eNyugta rendszerrel kapcsolatos tudnivalókEgyes on-line elérhető szolgáltatások teljesítési helyére és a különbözeti adózásra vonatkozó szabályok módosulása (2025-től)Az alanyi adómentességre vonatkozó szabályok változása (2025-től)Az Áfa tv. egyéb, jogharmonizációs célú módosításaiEgyéb aktuális kérdésekAz étkezőhelyi vendéglátás során alkalmazandó 5%-os adómérték (melegkonyha szükségességének kérdésköre)Bérelt ingatlanon végzett beruházásokkal kapcsolatos kérdések (tárgyi eszköz minősítés, adólevonási jog, beruházás értékesítése)A hulladékgazdálkodáshoz és az EPR rendszerhez kapcsolódó áfa kérdésekDr. Csátaljay ZsuzsannaA promóciós konstrukciók áfa és számlázási kérdései (két- és többszereplős promóciók, vásárlást ösztönző akciók, árengedmények, termékjuttatások, pontakciók, utalványok, stb.)Kiknek érdemes csoportos áfa alanyiságot választani?Csoportos áfa alanyiság előnyeiA személygépkocsival összefüggő áfa és számlázási kérdések (beszerzés, értékesítés, lízing, bérbevétel, üzemanyag, szervizköltségek, magánhasználati térítés és ha nincs térítés, elektromos autó, stb.)Az egyenes és a fordított adózás érvényesülése az ingatlan ügyleteknél (ingatlan építése, értékesítése)Ingatlan bérbeadás, kereskedelmi szállásszolgáltatás aktuális áfa kérdéseiAz alanyi menteseknél felmerülő tipikus áfa problémák (belföldi és határon átnyúló ügyleteknél)A láncügyletek és a háromszögügyletek számlázási és áfa kérdéseiSzakmai konzultáció, kérdezzen bátran előadóinktól az előadásukat követően!
Díjak
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a webináriumi részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 20 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több webináriumi részvevő esetén
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj online videó megtekintés megrendelése esetén
  • 20 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több online videó megrendelése esetén
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő a díj kedvezmény nélkül
A képzést Microsoft Teams-en keresztül internet kapcsolattal rendelkező számítógépéről, notebookról akár otthonról vagy az irodájából is tudja követni! A képzés interaktív, kérdéseket tud feltenni az előadónak! Ha nem tud részt venni az eseményen válassza az utólag is megtekinthető online videó képzést!

Apróbetűs
 
Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra.

Webinárium (élő) konferencia közvetítés: Kényelmesen az irodából vagy otthonról megtekinthető élő konferencia közvetítés. Nincs utazási költség, nincs utazási idő, és az élő közvetítés végén az előadó kérdezési lehetőséget biztosít a résztvevőknek. Az élő webináriumba történő belépéshez szükséges adatokat, a belépési segédletet az esemény előtti munkanapon küldjük el a résztvevők részére. A webináriumi részvételhez semmilyen alkalmazás letöltése nem szükséges. Az előadás kezdetét megelőző 1 órában szükség esetén telefonos segítséget adunk a technikai kérdésekhez és a belépéshez. Lemondást csak írásban fogadunk el az eseményt megelőző 3. munkanapig.

Online videó konferencia: Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagosan videófelvételről is megtekinthető a konferencia. Megrendelése esetén a tantermi és/vagy webináriumi előadás(oka)t követő héten elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést.