Szakkönyvek Vissza

Ingatlan-bérbeadás és -értékesítés az SZJA-ban 2022

Szerző: Horváthné Szabó Beáta
Könyvünket mindazok figyelmébe ajánljuk, akik most ismerkednek az ingatlanokkal kapcsolatos személyi jövedelemadózás szabályaival. Haszonnal forgathatják a kiadványt azok, akik ingatlan-bérbeadással vagy szálláshely-hasznosítással foglalkoznak, magánszemélytől bérelnek ingatlant vagy tulajdonukban álló ingatlant értékesítenek, és szeretnék megérteni, mikor, milyen összegben keletkezik adókötelezettségük.
A szerző az adó megállapításához, bevallásához szükséges tudnivalók mellett ismerteti az adminisztrációra vonatkozó előírásokat is. Adófizetési nehézség esetén nem árt ismerni a részletfizetés és fizetési könnyítés lehetőségét, de fontos azt is figyelembe venni, milyen esetleges szankciókra számíthat az adózó, ha nem megfelelően teljesíti az adókötelezettséget.
A szerző igyekszik megoldási javaslatot adni olyan esetekben is, amikor a jogszabályból nem egyértelműen állapítható meg a követendő eljárás. A jogszabályok könnyebb nyomon követhetősége érdekében ábrák, példák, táblázatok szemléltetik a leírtakat.

A szakkönyv adatai:

A könyv címe: Ingatlan-bérbeadás és -értékesítés az SZJA-ban 2022
Szerző: Horváthné Szabó Beáta
Formátum: A/5
Terjedelem: 110 oldal
Kiadás: 2022. január

Kedvezményes ár: 7 000 Ft
Bolti ár: 8 400 Ft