Online videó

Nyugdíj 2022, nyugdíjszabályok 2022-ben (online videó)

Szakmai konferencia online videó megtekintéssel

Táborossyné dr. Morvai Zsuzsanna

Elérhető 2022. június 30. csütörtök, 23:59 óráig
Előadó

Táborossyné dr. Morvai Zsuzsanna

jogász, társadalombiztosítási szakértő
Helyszín

Ajánló
A konferencián áttekintésre kerülnek a 2022-es nyugdíjszabályok, a nyugdíjrendszert érintő változások. Gyakorlatiasan áttekintjük a nyugellátásra (korhatár előtti ellátásra, rokkantsági, rehabilitációs ellátásokra) vonatkozó szabályokat, mi az ami változott, mi az ami nem, mire kell figyelni az igényérvényesítés során. Beszélünk a megváltozó elektronikus ügyintézésről is.
Átbeszéljük, milyen nyugdíjba vonulási lehetőségek lesznek 2022-ben, milyen tényezők befolyásolják a nyugdíj összegét, mire figyeljünk a nyugdíj kezdő időpontjának a megválasztásában annak érdekében, hogy a nyugdíj összege kedvezőbb legyen. Szóba kerül a nyugdíj és a korhatár előtti ellátás melletti keresőtevékenység, a nyugdíjas foglalkoztatással járó kedvezmények kérdése is. Kitérünk a rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, valamint a korhatár előtti ellátások melletti munkavégzésre vonatkozó szabályokra is.
Visszatekintünk, hogy milyen változást eredményezett, milyen hatással volt a 2020. július 1-jén hatályba lépő, új Tbj a nyugdíjrendszerre, hogyan alakul a veszélyhelyzeti jogalkotással biztosított kedvezmény időszaka a szolgálati idő szempontjából áttekintjük a 2021-es évközi változásokat, azok gyakorlati jelentőségét.
Ízelítő a tartalomból
Kik élhetnek a nyugdíjba vonulás lehetőségével 2022-ben? Korhatár 2022 A szolgálati idő szerepe Szolgálati időre, jogosultsági időre vonatkozó 2022-es szabályok Milyen időszak minősül szolgálati időnek, jogosultsági időnek, hogyan kell számítani, mikor kell arányosítani, hogyan lehet igazolni? A nyugdíjjal kapcsolatos megállapodás szabályai 2022-ben Az adategyeztetés szabályai 2022-ben Öregségi nyugdíj 2022-es szabályai Nők kedvezményes öregségi nyugdíja 2022-ben A nyugdíj alapját képező átlagkereset, a valorizációs szorzók szerepe • A nyugdíjas „státusz” jelentősége A „nyugdíjas” munkajogi és társadalombiztosítási fogalma A nyugdíj melletti munkavégzés szabályai munkáltatói, munkavállalói szemmel A nyugellátás folyósítását érintő korlátozó szabályok A nyugdíj folyósításával kapcsolatos kérdések • Méltányossági lehetőségek a nyugdíjrendszerben A korhatár előtti ellátások, a korhatár előtti ellátások folyósítása melletti keresőtevékenység, a folyósítási korlát A korhatár előtti ellátás igénybevételének feltételei, a korbetöltéskori „újraszámítás” lehetősége Kinek éri meg a korhatáron túli munkavégzés nyugdíj megállapítása nélkül? A nyugdíjrögzítés, nyugdíjnövelés szabályai A munkáltató adatszolgáltatással, iratőrzéssel kapcsolatos feladatai Társadalombiztosítási és munkajogi szempontból, a munkáltató szempontjából is áttekintjük a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira, a rokkantsági ellátásra, rehabilitációs ellátásra vonatkozó szabályokat! A rokkantsági ellátás és a rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés szabályai Milyen lehetősége van a rokkantsági ellátásban részesülő személynek a korhatár betöltésekor? Milyen estben tekinthető megváltozott munkaképességűnek a munkavállaló a rehabilitációs hozzájárulás szempontjából? Hozzátartozói ellátásokra vonatkozó szabályok A 13. havi nyugdíj 2022-ben Igényérvényesítés és eljárásjogi szabályok, az igényvisszavonás, lemondás lehetősége 2022-ben Változások az elektronikus ügyintézésben Adatszolgáltatás
Díjak
  • 14 900 Ft + ÁFA / fő regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 13 900 Ft + ÁFA / fő egy cégtől több online videó megtekintés megrendelése esetén
  • 19 900 Ft + ÁFA / fő kedvezmény nélkül
Apróbetűs

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra.

Online videó konferencia: Kényelmesen otthonról vagy az irodából videófelvételről tekinthető meg a konferencia. Megrendelése esetén elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést.

Kapcsolódó rendezvényeink

Online videó

Elérhető 2022. július 31. vasárnap, 23:55 óráig

Harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatása (videókonferencia)
Online videó

Elérhető 2022. augusztus 30. kedd, 23:55 óráig

Kamerás megfigyelőrendszerek adatvédelme, legális használata (videókonferencia)
Online videó

Elérhető 2022. augusztus 31. szerda, 23:55 óráig

A munkajog és a társadalombiztosítás kapcsolata a gyakorlatban (videókonferencia)
Online videó

Elérhető 2022. augusztus 31. szerda, 23:55 óráig

Digitális munkajog és iratmegőrzés (videókonferencia)