E-learning

Felkészülés az EU AI-törvényre - Új mesterséges intelligencia szabályozás az EU-ban (e-learning)

Vállalkozásokat közvetlenül érintő új szabályok, határidők, teendők
Megrendelhető 2024. augusztus 31. szombat, 23:55 óráig
Előadók

Dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Érdi-Krausz Gábor

projektkoordinátor, SZTAKI Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium
Helyszín

Ajánló
Európai Parlament 2024. március 13-án megszavazta az EU mesterséges intelligenciáról szóló új törvényét, ami az MI használatát szabályozza a nemzetközösségen belül. Az EU 2018-as általános adatvédelmi rendeletéhez (GDPR) hasonlóan az EU AI-törvénye is globális szabvánnyá válhat, amely meghatározza, hogy a mesterséges intelligencia milyen mértékben lehet pozitív, nem pedig negatív hatással az állampolgárok életére.
A törvény megfeleltetése a különböző entitásoknál (magáncégek, állami szervek) többlépcsős, van olyan rendelkezés, amit fél éven belül alkalmazni kell, míg az általános célú rendszereknél 12, a magas kockázatú mesterséges intelligencia-megoldásoknál pedig 36 hónap lesz ez a türelmi idő. Magas kockázatúnak számítanak a kritikus infrastruktúrák, az oktatás és a szakképzés, a foglalkoztatás, az alapvető magán- és közszolgáltatások (pl. egészségügyi és banki szolgáltatások), a bűnüldözés, a migráció és a határigazgatás területén, valamint az igazságszolgáltatásban és a demokratikus folyamatokban (pl. a választások befolyásolására) használt mesterséges intelligencia alkalmazások.
Az EU AI Act a világon az első átfogó, kifejezetten a mesterséges intelligencia fejlesztésére és felhasználására vonatkozó, rendkívül komplex jogszabály, melynek elfogadása több mint 600 oldal áttekintését jelentette. Fontos, hogy a nem megfelelés a GDPR-hoz hasonló csillagászati bírságokat eredményez! Szakértő előadónk részletesen ismerteti a vállalkozásokat közvetlenül érintő új szabályokat, határidőket, teendőket.
 
Ízelítő a tartalomból
Bevezetés a mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásának világába • A szabályozás célja és alanyai • Alapfogalmak • Kockázati kategóriák és a kapcsolódó teendők • A megfelelésre szabott határidők • Végrehajtás és szankciók • További, kapcsolódó jogalkotás
Díjak
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő az e-learning videó díja regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több e-learning videó megrendelése esetén
  • 29 900 Ft + ÁFA / fő a díj kedvezmény nélkül
Apróbetűs
 
Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra.

E-learning (videó) konferencia: Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagosan videófelvételről megtekinthető a konferencia. Megrendelése esetén elküldjük Önnek az e-learning képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az e-learning felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést.