E-learning

Vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása 2024. január 1-től (e-learning)

Speciális munkajogi és társadalombiztosítási szabályok vendégmunkások foglalkoztatása esetén
Megrendelhető 2024. április 30. kedd, 23:55 óráig
Előadók

Dr. Pintér Miriam

tanácsadó, Opus Simplex Kft.

Széll Zoltánné

társadalombiztosítási szakértő
Helyszín

Ajánló
Az új vendégmunkás törvény – mindenki meglepetésére – már 2024. január 1-jén életbe lépett. Emiatt a külföldiek foglalkoztatásával összefüggő adófizetési  szabályok - elsősorban a tb- és szocho-  ismét jelentősen változtak 2024. január 1-jétől. 
Vállalkozása számára elengedhetetlen a folyamatos alkalmazkodás a változó jogszabályi környezethez. A "Vendégmunkások Magyarországi Foglalkoztatása 2024" rendezvényen két elismert szakértővel, Széll Zoltánnéval és Dr. Pintér Miriammal találkozhat, akik mélyrehatóan elemzik az ide vonatkozó 2024. január 1-jétől életbe lépett munkajogi és társadalombiztosítási szabályokat.
Dr. Pintér Miriam részletesen bemutatja az új Harmtv. hatálya alá tartozó harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának legfontosabb szabályait, az engedélyezéstől kezdve a munkáltatói kötelezettségekig. Széll Zoltánné a társadalombiztosítási vonatkozásokra fókuszál, és részletesen ismerteti a járulékalap megállapítását, a bejelentési kötelezettségeket és a szociálishozzájárulási adó fizetési kötelezettségeit harmadik országbeli dolgozók esetében. Gyarapítsa szakmai tudását, regisztráljon az eseményre most!
Ízelítő a tartalomból
Az új Harmtv. által hozott változások • Kik kapcsán alkalmazandók a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatására vonatkozó szabályok? • Mely kötelezettségeket kell a foglalkoztatónak teljesítenie, ha harmadik országbeli állampolgárt foglalkoztat? • A harmadik országbeliek magyarországi tartózkodásának és foglalkoztatásának feltételei • Mely engedélyek jogosítják a harmadik országbeli állampolgárt munkavégzésre Magyarországon? • Összevont kérelmezési eljárás • Az engedély meghosszabbítása • A munkáltató kötelezettségei • Harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatása kapcsán releváns munkajogi szabályok (munkaszerződés, megszüntetés, alaki követelmények) • A társadalombiztosítási szabályok alkalmazásában harmadik állambeli személyek meghatározása figyelemmel a sajátos fogalmi rendszerre és a kétoldalú szociális egyezményekre • Ki köteles a társadalombiztosítási kötelezettségeket teljesíteni? • A foglalkoztató személye, munkaerő-kölcsönzőkre irányadó speciális szabályok • Biztosítási jogviszony elbírálása, mikor alkalmazható a harmadik országbeli külföldire irányadó mentességBelföldi fogalmának változása és ennek jelentősége a járulékkötelezettségre • Járulékalap megállapítás harmadik állambeli biztosított esetén a 2024-től hatályos szabályok alapján • Bejelentés a NAV felé, mire kell figyelni a ’T1041 adatlap benyújtásakor? • Szociálishozzájárulásiadó-fizetési kötelezettség, különös tekintettel a korlátozott kedvezményekre
Díjak
  • 22 900 Ft + ÁFA / fő az e-learning videó díja regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több e-learning videó megrendelése esetén
  • 29 900 Ft + ÁFA / fő a díj kedvezmény nélkül
Apróbetűs
 
Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra.

E-learning (videó) konferencia: Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagosan videófelvételről megtekinthető a konferencia. Megrendelése esetén elküldjük Önnek az e-learning képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az e-learning felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést.

Kapcsolódó rendezvényeink

E-learning

Megrendelhető 2024. május 31. péntek, 23:55 óráig

A foglakoztatás új munkajogi, munkavédelmi kérdései 2024-ben (e-learning)
E-learning

Megrendelhető 2024. május 31. péntek, 23:55 óráig

Balesetek üzemiségének kivizsgálása, azaz kinek mikor, mi a feladata (e-learning)
E-learning

Megrendelhető 2024. május 31. péntek, 23:55 óráig

Munkajogi változások, kihívások 2024 (e-learning)
E-learning

Megrendelhető 2024. május 31. péntek, 23:55 óráig

Társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2024 (e-learning)
E-learningOnline

2024. június 13. (csütörtök) 9:00 - 13:30 óráig

Költség- és kockázat-csökkentés munkaügyi eszközökkel
E-learning

Megrendelhető 2024. augusztus 31. szombat, 23:55 óráig

Munkaszerződés megkötése, módosítása, megszüntetése (e-learning)