Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Szakkönyvek

Külföldiek belföldön magyarok külföldön

Szerzők: Kökényesiné Pintér Ilona, Széll Zoltánné

A kiadványban összefoglalásra került a belföldi illetőségű magánszemélyek külföldi, illetve külföldi illetőségű magánszemélyek belföldi munkavégzésének adó és közteherfizetési kötelezettség keletkezésének helye és módja.

Az adókötelezettségek teljesítése mellett a munkavállalók és a foglalkoztatók számára a társadalombiztosítási jogállás, a biztosítási kötelezettség megállapítása és a járulékfizetési kötelezettség teljesítése is sarkalatos kérdés. A társadalombiztosítási jogállás ugyanis alapvetően meghatározza a későbbi ellátások igénybevételének jogalapját, a pénzbeli ellátások (pl. táppénz, nyugdíj) esetében annak összegét.

A vállalkozók számára esetenként a magyar társadalombiztosítási kötelezettséget tartalmazó jogszabály, a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény előírásai is bonyolultak esetenként nehezen értelmezhetőek. A nemzetközi jog, vagyis az Európai Uniónak az e területet érintő szabályainak, valamint a hatályban lévő egyéb kétoldalú szociálpolitikai, szociális biztonsági egyezmények gyakorlati alkalmazása a szakemberek számára is kihívást jelent.

E kiadvánnyal a felhasználókat kívánjuk segíteni azzal, hogy példák segítségével, közérthető formában ismertetjük a különböző juttatások adóztatás helyére, biztosítási kötelezettség elbírálására, a járulékfizetési kötelezettség teljesítésére, a nemzetközi egyezményekre, az adatszolgáltatásra, nyilvántartásra vonatkozó 2012. július 1-jétől hatályos szabályokat.

A könyv nem tartalmazza a társadalombiztosítás által nyújtott ellátások igénybevételére és a megállapítására vonatkozó előírásokat.


A szakkönyv adatai:
A könyv címe: Külföldiek belföldön magyarok külföldön
Szerzők: Kökényesiné Pintér Ilona, Széll Zoltánné
Megjelenés: 2012. október
Terjedelem: 244 oldal
Méret: B5
Kiadó: Saldo Zrt.

 

Kedvezményes ár:
2.900 Ft
Megrendelem

Vissza
 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252