Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Szakkönyvek

Munkajogi Navigátor (Az új Munka Törvénykönyve a gyakorlatban + Iratmintatár)

Szerzők: Dr. Horváth István, Dr. Szabó Tibor

Ez egy szenzációs könyv, mert segítséget ad a cég munkajogi gyakorlatának új törvénynek megfelelő átalakításához. 2012 július 1-től már ezt kell alkalmazni. A könyvvel együtt komplex iratmintacsomagot is adunk. 500 oldal + Munkaszerződések, Tájékoztatások, Közös megegyezés, Felmondás, Tanulmányi szerződés, Versenyjogi megállapodás minták külön használati útmutatóval. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2012. Szerzők: Dr. Horváth István ügyvéd, egyetemi docens, Dr. Szabó Tibor ügyvéd adószakértő.

A 2012-es év első törvényeként került kihirdetésre a foglalkoztatás alapvető szabályainak új törvénye, hivatalos megnevezése szerint a 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről. Innentől mi is, és a gyakorlat is úgy hívja: az új munka törvénykönyve. Hatálybalépésének időpontja 2012. július 1-e, a törvényhez kapcsolódó módosító és átmeneti rendelkezésekről önálló törvény rendelkezik. 

Az új munka törvénykönyve kapcsán a legfontosabb kérdés: hogyan változik a munka világa 2012-től? Mennyiben lesz más egy munkahelyen dolgozni 2012 július 1-e után, mint előtte? A kérdés munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt lényeges. A választ az egyes munkajogi intézmények szabályainak ismertetésével könyvünkben részletesen kifejtjük.

Az új munka törvénykönyve minden munkahelyen, a munkáltatóktól és a munkavállalóktól új munkajogi gyakorlatot követel. A törvény címzettjeinek, a Kedves Olvasónak is meg kell ismernie, melyek az újdonságok, mi az a szabályok közül, amely változatlan tartalommal megmaradt.
Hogyan olvasson az Olvasó? Vastagbetűvel szedve jelenik meg a törvényszöveg, majd - belső címekkel tagoltan - következik a magyarázat. Ennek  során meghivatkozzuk a törvényjavaslat indokolását is. Szükség esetén más jogszabályok meghatározó részletei is felidézésre kerülnek. Az új Mt. alapján kiemelkedő jelentősége lesz a Polgári Törvénykönyvnek. A könyv írása során áttekintettük, mi „menthető meg" a régi Mt-hez kapcsolódó bírói gyakorlatból. Számos ítélet a továbbiakban is irányt mutat azon kérdések megválaszolásához, melyeknél éppen nem elég bőbeszédű a törvényszöveg.

Könyvünk részét képezi az új Mt. szabályai alapján kidolgozott munkajogi iratmintatár, amelynek felhasználásával a vállalati munkaszervezet átállítható az új törvénynek megfelelő munkajogi gyakorlatra. Iratmintáinkhoz használati útmutatót is adunk.

A könyv adatai:
A könyv címe: Munkajogi Navigátor - Az új Munka Törvénykönyve a gyakorlatban 
Szerzők: Dr. Horváth István, Dr. Szabó Tibor
Terjedelem: 500 oldal + iratmintatár
Megjelenés: 2012. március

Kedvezményes ár:
10.000 Ft
Megrendelem

Vissza
 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252