Szakkönyvek

Pénzbeli ellátások 2019

Szerző: Bagoly Anita

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai (táppénz, gyermekápolási táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj) életünk része, akár magánemberként, akár beosztottként, vezetőként, cégtulajdonosként, vagy vállalkozóként. A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény (közismert nevén Ebtv.) szabályozza az ellátásokra vonatkozó ismereteket, azonban számos ponton kapcsolódik további jogszabályokhoz. Külön kiemelve kezeli a könyv a 2019. január 1-től hatályba lépő változásokat. 

Az ellátásokra vonatkozó szabályozás összetett, a jogszabályok között nem könnyű kiigazodni. Harmadik éve jelenik meg a könyv, mely a visszajelzések alapján jelentős segítséget nyújt a társadalombiztosítási kifizetőhelyi ügyintézők, könyvelők mindennapi munkájához. A jogszabályok ismertetése mellett, továbbra is magyarázatokkal, új gyakorlati példákkal, konkrét kérdésekkel és válaszokkal találkozhatnak a szakemberek. Tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több HR területen dolgozó szakember tartja fontosnak, hogy a mindenkit érintő pénzbeli ellátásokról könyvem segítségével átfogó képet kapjon.

Tankönyvként is ajánljuk a kiadványt azoknak a leendő szakembereknek, akik most ismerkednek a szakterülettel, illetve társadalombiztosítási ügyintézői képzésen vesznek részt.

A könyv 14 fő részből áll, azonban a fejezeteken belül már a tartalomjegyzék segítségével könnyen megtalálhatja az Önt érdeklő témát:
1. rész: Biztosítási jogviszony
2. rész: Fogalmak
3. rész: Általános szabályok
4. rész: Illetékességi szabályok
5. rész: Igényérvényesítés
6. rész: Foglalkoztató feladatai
7. rész: Társadalombiztosítási kifizetőhely
8. rész: Táppénz
9. rész: Gyermek ápolása címen igényelhető táppénz
10. rész: Csecsemőgondozási díj
11. rész: Gyermekgondozási díj
12. rész: Baleseti táppénz
13. rész: Üzemi baleset
14. rész: Eljárási szabályok

A szakkönyv adatai:
Pénzbeli ellátások 2019
Szerző: Bagoly Anita
Formátum: B/5
Terjedelem: 226 oldal
Kiadás: 2019. január
A könyv üzletekben nem kapható!

Ár:
7 000 Ft
Megrendelem

Vissza
 
© 2010 Hunder - All rights reserved