Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Szakkönyvek

Számvitel speciális kérdései

Szerzők: Adorján-Lukács-Róth-Veit

Az elmúlt évek jogszabályváltozásai sok ponton érintették a gazdasági élet szereplőinek napi munkáját. Olyan jelentős módosítások történtek a közelmúltban, mint az új Ptk. hatályba lépése (a Gt. megszűnésével egyidejűleg), ehhez kapcsolódóan a Cégtörvény és a Csődtörvény jelentős változása, illetve egy új jogszabály megjelenése, amely a szervezeti változtatások (átalakulás, egyesülés, szétválás) szabályait rögzíti.

Ezek a változások kellőképpen indokolttá tették, hogy a Számvitel speciális kérdései c. könyv átdolgozott kiadására sor kerüljön. A kiadvány ismerteti az átalakulások, egyesülések és szétválások, a csőd, felszámolás, végelszámolás megváltozott szabályait, figyelembe véve a vonatkozó új Ptk. előírásokat is.

A könyv részletesen foglalkozik a devizás könyvvezetésekre történő áttérések szabályaival, amelyre előbb-utóbb minden gazdálkodónak szüksége lesz, ha a forintot euróra cseréli Magyarország. Mivel az eredménykimutatás struktúrája, az egyes sorok elnevezése és tartalma, a nyereségfelosztás rendszere is megváltozik, szinte minden témánál át kellett dolgozni lényeges részeket az egyes kiadványokban.

Érintette a változás a speciális értékpapírügyleteket, a cash flow-kimutatást, de még az egyszeres könyvvezetés témakörét is. Ez a kiadvány tartalmazza a mikrogazdálkodókra vonatkozó számviteli sajátosságokat is.

A szakkönyv adatai:
A könyv címe: Számvitel speciális kérdései
Szerzők: Adorján-Lukács-Róth-Veit
Terjedelem: 355 oldal

Kedvezményes ár:
4.950 Ft
Megrendelem

Vissza
 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252