Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Környezetvédelmi Termékdíj 2022 - változások, gyakorlat és a SUP szabályozás

Egyszer használatos műanyag termékek, műanyag hordtasak, továbbá
nyilvántartás, bejelentés, bevallás és gazdálkodói adminisztráció

Előadó:
Ajánló:

A téma sokak által ismert és elismert szakértője teljes körűen bemutatja a termékdíj szabályozást, a megfelelési lehetőségeket a megváltozott gazdasági környezetben, az egyszerűsített nyilvántartás és bevallás gyakorlatát, valamint azon termékdíj és egyéb jogszabályi lehetőségeket, megoldásokat (termékdíj raktár, adóraktár és „fizetési könnyítések”, helyes tarifálás…), amelyekkel csökkenthetők a gazdálkodói költségek.
Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a vállalkozásoknak a sűrűn változó szabályrendszer, a bonyolult vámtarifaszám meghatározás, valamint a szerteágazó adminisztratív feladatok útvesztőjében. A kötelezettségek és a feladatok ismerete mellett nélkülözhetetlen az átgondolt, biztos alapokon nyugvó belső nyilvántartások kialakítása, amelyből megállapítható és alátámasztható a negyedéves termékdíj bevallási és fizetési kötelezettség.
A „SUP” néven is ismert irányelv ugyan nem túl hosszú, értelmezése azonban annál nehezebb. A program keretében elsősorban értelmezési kérdésekkel foglalkozunk és kitérünk a hazai két vonatkozó kormányrendelet bemutatására is. A SUP irányelvnek már most is van környezetvédelmi termékdíj vonatkozása, de a későbbiekben létrehozandó kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerrel további teendők várhatók.

Ízelítő a tartalomból:

SUP irányelv és hazai jogszabályok Az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt hatásának csökkentése Italtartó poharak, szívószálak, ételtároló edények, könnyű műanyag hordtasakok, italpalackok Műanyag, biológiailag lebomló műanyag Termékdíj változások 2021 Műanyag, biológiailag lebomló műanyag Műanyag bevásárló-reklám táska kontra műanyag hordtasak Könnyű műanyag hordtasak és a nagyon könnyű műanyag hordtasak Termékdíjtételek változása, műanyag hordtasakok esetében (57,-Ft/kg-ról 1900,-Ft/kg-ra) Biológiailag lebomló műanyagból készült műanyag hordtasakok esetében (57,-Ft/kg-ról 500,-Ft/kg-ra) Nyilvántartás, bejelentés, bevallás és gazdálkodói adminisztráció Termékdíj - áruosztályozás – hulladékgazdálkodás – számvitel összefüggései Nyilvántartás a termékdíjban Hogyan kell kialakítani? Bejelentés, TKORNY nyomtatvány részletei Termékdíj-megállapítás – számlázás, nyilvántartás Bevallás, megállapítás és nyilvántartás összefüggései Bevallás elkészítése, KTBEV kitöltésének részletei! Fókuszban a tárgynegyedéves bevallás, BEV lap és VIS lap Milyen adatok szükségesek a helyes bevalláshoz? Visszaigénylés jogcímei és bizonylati háttere, adminisztrációja Bizonylatok a termékdíjban, megállapítás és nyilvántartás kapcsolatai Számlázás, nettó és bruttó érték Hogyan kell felszámítani a termékdíjat? Árumegnevezés, áruismeret, vámtarifaszám meghatározása Gyártói és kereskedői kötelezettségek a termékdíjban Termékdíjköteles termékek aktualitásai (akkumulátor, csomagolószer, egyéb kőolajtermék, elektromos és elektronikai berendezés, gumiabroncs, reklámhordozó papír, egyéb műanyag termék, egyéb vegyipari termék, irodai papír) Egyutas és többutas csomagolószer adminisztrációja Termékdíj-átalány adminisztrációja Mezőgazdasági termelők, csekély kibocsátók és gépjármű kereskedők átalány lehetőségei Nyilatkozatadás, szerződéses átvállalás és a termékdíj raktár részletei Termékdíj mentességek és kedvezmények szabályai Vállalatirányítás és a termékdíj-kötelezettség kezelése Hogyan lehet felkészülni a hatóság ellenőrzésére és a szigorú szankciókra? Megbízhatóság és hatékonyság növelése a termékdíjban Szakmai konzultáció

Helyszín:
Microsoft Teams

Online képzési felület .

Online képzéseinkhez egy megbízható, egyszerűen használható felületet választottunk. Használatához nincs szükség műszaki ismeretekre, telepíteni sem szükséges a szoftvert a konferencián való részvételhez.

Ha telepíteni szeretné innen megteheti
Időpont:
2021. december 6. (hétfő) 10:00 - 16:00 óráig
Díjak:
  • 19 920 Ft + ÁFA / fő a díj webináriumi részvétel esetén (webinárium)
  • 17 430 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több webináriumi részvevő esetén (webinárium)

A képzést Microsoft Teams-en keresztül internet kapcsolattal rendelkező számítógépéről, notebookról akár otthonról vagy irodájából is tudja követni! A képzés interaktív, kérdéseket tud feltenni!

Apróbetűs:

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A konferencia a System Mediával és az Infoszérával közösen kerül megszervezésre és lebonyolításra.

Webinárium (élő) konferencia közvetítés: kényelmesen az irodából vagy otthonról megtekinthető élő konferencia közvetítés. Nincs utazási költség, nincs utazási idő, és az élő közvetítés végén az előadó kérdezési lehetőséget biztosít a résztvevőknek. Az élő webináriumba történő belépéshez szükséges adatokat, a belépési segédletet az esemény előtti munkanapon küldjük el a résztvevők részére. A webináriumi részvételhez semmilyen alkalmazás letöltése nem szükséges. Az előadás kezdetét megelőző 1 órában szükség esetén telefonos segítséget adunk a technikai kérdésekhez és a belépéshez. Lemondást csak írásban fogadunk el az eseményt megelőző 3. munkanapig.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved