Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Nyugdíj 2022, nyugdíjszabályok 2022-ben

WEBINÁRIUM ÉLŐ konferencia közvetítés, vagy
utólagos ONLINE VIDEÓ megtekintés

Előadó:
Ajánló:

A konferencián áttekintésre kerülnek a 2022-es nyugdíjszabályok, a nyugdíjrendszert érintő változások. Gyakorlatiasan áttekintjük a nyugellátásra (korhatár előtti ellátásra, rokkantsági, rehabilitációs ellátásokra) vonatkozó szabályokat, mi az ami változott, mi az ami nem, mire kell figyelni az igényérvényesítés során. Beszélünk a megváltozó elektronikus ügyintézésről is.
Átbeszéljük, milyen nyugdíjba vonulási lehetőségek lesznek 2022-ben, milyen tényezők befolyásolják a nyugdíj összegét, mire figyeljünk a nyugdíj kezdő időpontjának a megválasztásában annak érdekében, hogy a nyugdíj összege kedvezőbb legyen. Szóba kerül a nyugdíj és a korhatár előtti ellátás melletti keresőtevékenység, a nyugdíjas foglalkoztatással járó kedvezmények kérdése is. Kitérünk a rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, valamint a korhatár előtti ellátások melletti munkavégzésre vonatkozó szabályokra is.
Visszatekintünk, hogy milyen változást eredményezett, milyen hatással volt a 2020. július 1-jén hatályba lépő, új Tbj a nyugdíjrendszerre, hogyan alakul a veszélyhelyzeti jogalkotással biztosított kedvezmény időszaka a szolgálati idő szempontjából áttekintjük a 2021-es évközi változásokat, azok gyakorlati jelentőségét.

Ízelítő a tartalomból:

Kik élhetnek a nyugdíjba vonulás lehetőségével 2022-ben? Korhatár 2022 A szolgálati idő szerepe Szolgálati időre, jogosultsági időre vonatkozó 2022-es szabályok Milyen időszak minősül szolgálati időnek, jogosultsági időnek, hogyan kell számítani, mikor kell arányosítani, hogyan lehet igazolni? A nyugdíjjal kapcsolatos megállapodás szabályai 2022-ben Az adategyeztetés szabályai 2022-ben Öregségi nyugdíj 2022-es szabályai Nők kedvezményes öregségi nyugdíja 2022-ben A nyugdíj alapját képező átlagkereset, a valorizációs szorzók szerepe A nyugdíjas „státusz” jelentősége A „nyugdíjas” munkajogi és társadalombiztosítási fogalma A nyugdíj melletti munkavégzés szabályai munkáltatói, munkavállalói szemmel A nyugellátás folyósítását érintő korlátozó szabályok A nyugdíj folyósításával kapcsolatos kérdések Méltányossági lehetőségek a nyugdíjrendszerben A korhatár előtti ellátások, a korhatár előtti ellátások folyósítása melletti keresőtevékenység, a folyósítási korlát A korhatár előtti ellátás igénybevételének feltételei, a korbetöltéskori „újraszámítás” lehetősége Kinek éri meg a korhatáron túli munkavégzés nyugdíj megállapítása nélkül? A nyugdíjrögzítés, nyugdíjnövelés szabályai A munkáltató adatszolgáltatással, iratőrzéssel kapcsolatos feladatai Társadalombiztosítási és munkajogi szempontból, a munkáltató szempontjából is áttekintjük a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira, a rokkantsági ellátásra, rehabilitációs ellátásra vonatkozó szabályokat! A rokkantsági ellátás és a rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés szabályai Milyen lehetősége van a rokkantsági ellátásban részesülő személynek a korhatár betöltésekor? Milyen estben tekinthető megváltozott munkaképességűnek a munkavállaló a rehabilitációs hozzájárulás szempontjából? Hozzátartozói ellátásokra vonatkozó szabályok A 13. havi nyugdíj 2022-ben Igényérvényesítés és eljárásjogi szabályok, az igényvisszavonás, lemondás lehetősége 2022-ben Változások az elektronikus ügyintézésben Adatszolgáltatás És még ami kérdésként felmerül: szalmai konzultáció

Helyszín:
Microsoft Teams

Online képzési felület .

Online képzéseinkhez egy megbízható, egyszerűen használható felületet választottunk. Használatához nincs szükség műszaki ismeretekre, telepíteni sem szükséges a szoftvert a konferencián való részvételhez.

Ha telepíteni szeretné innen megteheti
Időpont:
2021. november 18. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: Microsoft Teams belépés 9:30-tól
Díjak:
  • 18 900 Ft + ÁFA / fő a webináriumi részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 16 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több webináriumi részvevő esetén (webinárium)
  • 18 900 Ft + ÁFA / fő a díj az online videó megtekintés megrendelése esetén (online videó)
  • 16 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több online videó megrendelése esetén (online videó)

A képzést Microsoft Teams-en keresztül internet kapcsolattal rendelkező számítógépéről, notebookról akár otthonról vagy irodájából is tudja követni! A képzés interaktív, kérdéseket tud feltenni! Ha nem tud részt venni az eseményen válassza az utólag is megtekinthető online videó képzést!

Apróbetűs:

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A konferencia a System Mediával és az Infoszférával közösen kerül megszervezésre és lebonyolításra.

Webinárium (élő) konferencia közvetítés: kényelmesen az irodából vagy otthonról megtekinthető élő konferencia közvetítés. Nincs utazási költség, nincs utazási idő, és az élő közvetítés végén az előadó kérdezési lehetőséget biztosít a résztvevőknek. Az élő webináriumba történő belépéshez szükséges adatokat, a belépési segédletet az esemény előtti munkanapon küldjük el a résztvevők részére. A webináriumi részvételhez semmilyen alkalmazás letöltése nem szükséges. Az előadás kezdetét megelőző 1 órában szükség esetén telefonos segítséget adunk a technikai kérdésekhez és a belépéshez. Lemondást csak írásban fogadunk el az eseményt megelőző 3. munkanapig.

Online videó konferencia
: kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagosan videófelvételről is megtekinthető a konferencia. Megrendelése esetén a tantermi és/vagy webináriumi előadás(oka)t követő héten elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved