Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

Aktuális áfa és aktuális számlázási kérdések

Példákkal közérthetően a jelenlegi követelményekről
kitekintést adva a már beterjesztett várható változásokra.


AJÁNDÉK SZAKKÖNYV

hunder-konyvek_b1_1_400

A konferencia résztvevői az
ÁFA és számlázási útmutató

című most megjelent
szakkönyvet ajándékba kapják,
melynek értéke 4.200 Ft.

 

Előadók:
Ízelítő a tartalomból:

Kitekintés a 2011. január 1-től várható változásokra * 2010. évközi áfa változások * Az adományozás új áfa kezelése * A számlázási rendelet augusztusi módosítása, az ezzel kapcsolatos Európai Bírósági jogeset kapcsán * Tárgyi mentes ingatlan bérbeadó magánszemély bejelentkezés alóli mentesítése és az ezzel összefüggő bizonylat kibocsátási kérdések * Elektronikus számlázás, elektronikus archiválás egyes kérdései * A pénztárgépek euro üzemmódban történő működtetésének lehetőségei * Szolgáltatásnyújtás teljesítési helye (milyen elvek mentén tudjuk meghatározni egy adott szolgáltatás teljesítési helyét) * Belföldi adóalanyok áfa-visszaigénylése külföldről (elektronikus út, visszaigénylési nyomtatvány, benyújtási határidő) * Egyéni vállalkozó egyéni céggé alakulása * Használt ingóság utáni különös adózási mód alkalmazása * Külföldi pénznemben kifejezett ellenérték alkalmazása esetén a számla tartalma, helytelen árfolyam esetén számla korrekciója * Ingyenes átadások, szolgáltatások kezelése, számlázása * Közműberuházások kedvezőbb áfa kezelésének lehetőségei * Devizás számla kezelése * Számlabefogadás buktatói * Számlázási szabályok és azok végrehajtása * Gyűjtőszámla és a folyamatos teljesítés elhatárolása, mikor melyik előnyös? * A teljesítési időpont gyakorlati kérdései * Új import szolgáltatási szabályok, folyamatos teljesítésű ügyletek * Hogyan számlázzuk a részletfizetéses ügyleteket és a részteljesítést? * Hogyan számlázzuk az árengedményt, hogy csökkentse az adóalapot? * Természetbeni árengedmény, mennyiséghez kötődő engedmény * Járulékos költség és közvetített szolgáltatás - mikor nem szükséges az ugyanazon teljesítési időpontú továbbszámlázás * A visszáru kezelése * Teljesítés meghiúsulások, hibás teljesítések számlázási szintű leképezése * Tulajdonjog-fenntartásos adásvétel és a halasztott fizetésű eladás számlázása * Ingatlan, személygépkocsi értékesítés, bérbeadás * Számlakorrekciók esetkörei (pl. meghiúsult lízingügyletek, tévesen alkalmazott fordított adózás stb.) * Mikor szükséges önellenőrzés a számlakorrekcióknál, milyen kockázattal jár az elmulasztása * Hogyan korrigáljuk a folyamatos teljesítésű számlát, a fordított adózást, importszolgáltatást, közösségi beszerzést és értékesítést - ehhez kapcsolódó bevallási szabályok  * Az előlegszámla és szerepe a belföldi és a fordított adózásnál, importszolgáltatásnál * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Hunguest Hotel Millennium

1089 Budapest Üllői út 94-98.

Nagyvárad tér és Népliget metróállomások között (3-as metró) található.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolás: díjköteles a Könyves Kálmán krt. - Üllői út - Nagyvárad tér - Orczy út - Kőbányai út által határolt terület. 175 Ft/óra munkanapokon 08:00-18:00 óra között, maximum 4 óra várakozási idővel. A szálloda saját parkolójában bruttó 2 500 Ft/nap (a recepción lehet számlát kérni).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2010. október 13. (szerda) 10:00 - 16:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 20 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252