Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Az új társadalombiztosítási törvény (új Tbj) és a munkajog kapcsolata

WEBINÁRIUM/ÉLŐ közvetítés,vagy utólagos E-LEARNING/VIDEÓ megtekintés

Előadók:
Ajánló:

A társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvény (új Tbj.) 2020. július 1-én történő hatályba lépésével teljesen átalakult a tb-rendszer, ami többek közt érinti a munkavállalókat, a társas vállalkozókat és a feladatukat megbízási jogviszony keretében ellátó személyeket is. Gyakran merülnek fel az új törvény kapcsán speciális munkajogi kérdések is, melyeket szakértőink a konferencia során meg is válaszolnak. Várjuk konferenciánkra tisztelettel!

Ízelítő a tartalomból:

Széll Zoltánné * A társadalombiztosítás fedezetei rendszerét érintő 2020. július 1-jétől alkalmazandó szabályok a gyakorlatban * Az új járuléktörvény * Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló 2020. évi LXXVI. törvény szerinti módosítások, a szociális hozzájárulási adó kapcsolódó szabályainak bemutatásával * Biztosítottak köre * A nyugdíj mellett munkát (tevékenységet) végzők mentesítése a biztosítási kötelezettség alól (gyakorlati példa: választott tisztségviselő jogállásának változása, a biztosítási jogviszony megszűnésének kijelentése, a július 1-jét megelőző időszakra kifizetett tiszteletdíj utáni járulékkötelezettség) * Járulékalapot képező jövedelem meghatározása * Felszolgálási díj * Kiküldött munkavállaló járulékalapja és ehhez kapcsolódóan a szociális hozzájárulási adó alap meghatározása * Minimum járulékalap * Ki után kell fizetni? * Mikortól kell fizetni? * Mentesített személyek köre * Arányosítási szabályok * A foglalkoztató kötelezettségei * Hatások: családi járulékkedvezmény, ellátások, a szociális hozzájárulási adóalap alakulása * Járulékok * A társadalombiztosítási járulék bevezetésének hatásai (jogviszonyok közötti különbség felszámolása, családi járulékkedvezmény magasabb összegben történő érvényesítése) * Speciális elévülési szabályok bevezetése a járulékokra * Foglalkoztatót érintő feladatok * Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés reformja * Előírás hivatali automatizmus alapján, mikor van helye a bejelentkezésnek (új adatlap), befizetések teljesítése „régi és új" kötelezetteknek * A fizetési kötelezettség elmulasztásának- és a jogalap nélküli bejelentkezésnek a jogkövetkezményei, foglalkoztató feladatai * Átmeneti rendelkezésekkel alkalmazásának gyakorlata * Utólagos kifizetések Tb. kötelezettségének megállapítása * A befizetések elszámolására vonatkozó új szabályok * A szociális hozzájárulási adó júliustól történő csökkentésével összefüggő gyakorlati kérdések * Az kifizetői kötelezettség teljesítésével összefüggő gyakorlati kérdések, adómérték évközi váltása példákon keresztül bemutatva * Dr. Kártyás Gábor * A munkaviszony létesítése és a biztosítási jogviszony létrejötte * A munkába állás és a munkaviszony kezdete * A nyugdíjasok foglalkoztatásának munkajogi kérdései * Akik nem biztosítottak: a szövetkezeti foglalkoztatás sajátos esetei * A munkabér meghatározása és kihatása a biztosítási jogviszonyra * A részmunkaidős foglalkoztatás és a minimum járulékalap kérdései * A munkaviszony végén kiadandó igazolások fontossága * A fizetés nélküli szabadság értelmezése a munkajogban * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Hunder MS Online képzési felülete

hunder.talentlms.com .

Online képzéseinkhez egy megbízható, egyszerűen használható interaktív tanulási platformot, a felhő alapú TalentLMS felületet választottuk. Használatához nincs szükség műszaki ismeretekre, nem kell telepíteni különleges szoftvereket sem.

Belépés az online felületre
Időpont:
2020. október 20. (kedd) 10:00 - 15:00 óráig
Díjak:
  • 19 900 Ft + ÁFA / fő a díj Webináriumi / élő online konferencia közvetítésre jelentkezőknek
  • 18 900 Ft + ÁFA / fő a díj e-learning / video oktatás választása esetén

Apróbetűs:

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A konferencia a System Mediával és az Infoszérával közösen kerül megszervezésre és lebonyolításra.

Webinárium / élő konferencia közvetítés: Kényelmesen otthonról vagy az irodából élő közvetítéssel is megtekinthető a konferencia. Nincs utazási költség, nincs utazási idő, és az élő közvetítés végén online kérdezési lehetőséget biztosítunk. Az élő webináriumba történő belépéshez szükséges adatokat, a belépési segédletet az esemény előtti munkanapon küldjük el a résztvevők részére. A webinárium a Zoom-on keresztül zajlik majd, melyhez semmilyen alkalmazás letöltése nem szükséges. Az előadás kezdetét megelőző 1 órában szükség esetén telefonos segítséget adunk a technikai kérdésekhez és a belépéshez. Lemondást csak írásban fogadunk el az eseményt megelőző 3. munkanapig.

E-learning / video konferencia:
Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagosan videófelvételről is megtekinthető a konferencia. Megrendelése esetén a tantermi és/vagy webináriumi előadás(oka)t követő héten elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést. Lemondást csak írásban fogadunk el amennyiben az online képzési felületre nem történik belépés a megküldött kódokkal.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved