Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon (ONLINE képzés)

Adó és járulékfizetés speciális szabályai

ONLINE képzés Horváthné Szabó Beátával - videó ajánló ITT!

Előadó:
Ajánló:

A hazánkban dolgozó külföldi személy adózása eltér az általános szabályoktól, mivel nem elegendő a magyar szabályok ismerete, mivel a nemzetközi egyezmények, uniós irányelvek felülírják a belső szabályokat. Az egészségügyi vészhelyzet jelentősen befolyásolta a külföldiek mozgásterét. Vannak, akik továbbra is Magyarországon maradtak, de vannak olyanok is, akik hazatértek és otthonról végezték a munkájukat mely hatással bír az adó és járulékfizetésre is.
Külföldi munkavállaló dolgozhat magyar jogviszonyban, de sok esetben a külföldi munkáltató is elrendelheti a munkavégzést Magyarországon. A munkáért járó ellenértéket fizetheti a küldő és a fogadó munkáltató. Kiszámoljuk a külföldi cég által fizetett munkabér után a magánszemélynek mikor és milyen adó és járulékkötelezettsége keletkezhet. Szó lesz továbbá a magyar cég által nyújtott juttatásokról milyen esetben kell egyes meghatározott juttatásként adózni és mikor kell munkaviszonyos jövedelemként számfejteni a jövedelmet, figyelemmel a tb mentesség és a Szocho, Szakho fizetési kötelezettségek összefüggéseire is.

Ízelítő a tartalomból:

Adókötelezettség vizsgálata * Kiküldetés * Magyar jogviszony * Illetőség vizsgálata a magyar szabályok és az Egyezmény alapján * Tevékenység adóztatása Egyezmény 15. cikke alapján * 183 nap meghatározása, munkanapok és naptári napok jelentősége * Gazdasági munkáltató vizsgálata * Magyar Szja kötelezettség teljesítésének szabályai a magánszemély és a kifizető szemszögéből * Negyedéves előleg kiszámítása * Külföldi pénznem átváltása * Magyar cég által kifizetett jövedelmek, juttatások adózása * Privát jövedelmek kezelése * Későbbi időpontban kifizetett jövedelmek adózása * Tb kötelezettség vizsgálata a magyar szabályok szerint * EGT országból érkező külföldiek * Tb egyezményes országból érkezők * Egyezmény hiányában két éves mentességi szabály * Járulékkötelezettség teljesítése Tbj 56/A * Szocho, Szakho kötelezettség vizsgálata * Szakmai konzultáció

A fenti témakörök mellett a fókuszban a résztvevők által előtzetesen megküldött kérdések kerülnek, az előadás ezek alapján kerül összeállításra.  Várjuk jelentkezését és kérdéseit, hogy a webinárium az Ön számára legrelevánsabb témákat ölelje fel!


Helyszín:
Hunder MS Online képzési felülete

hunder.talentlms.com .

Online képzéseinkhez egy megbízható, egyszerűen használható interaktív tanulási platformot, a felhő alapú TalentLMS felületet választottuk. Használatához nincs szükség műszaki ismeretekre, nem kell telepíteni különleges szoftvereket sem.

Belépés az online felületre
Időpont:
2020. szeptember 1. (kedd) 10:00 - 2020. december 31. (csütörtök) 23:59
Díjak:
  • 14 990 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 17 990 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 19 990 Ft + ÁFA / fő kedvezmény nélkül

Apróbetűs:

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, az online képzésre leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezést követő munkanapon elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést. Lemondást csak írásban fogadunk el amennyiben az online képzési felületre nem történik belépés a megküldött kódokkal.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved