Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Magyar munkavállalók foglalkoztatása külföldön (ONLINE képzés)

Adó és járulékfizetés speciális szabályai - figyelemmel az
új Tbj törvény második félévtől hatályos rendelkezéseire is

ONLINE képzés Horváthné Szabó Beátával

Online képzésünk videós ajánlóját ITT éri el, kattintson ide!


Előadó:
Ajánló:

A magyar állampolgár külföldi munkavállalásakor nem elegendő a magyar szabályok ismerete, hanem tanulmányozni kell a nemzetközi egyezményeket, uniós irányelveket, mind a kettős adózás elkerülésére vonatkozóan, mind biztosítási szempontból. Az egészségügyi vészhelyzet jelentősen befolyásolta a külföldi munkavégzést. Többen hazatértek a kiküldetésből és itthonról dolgoztak home-officeban, de vannak, akik továbbra is külföldön maradtak.

Az előadáson a külföldi munkavégzéssel kapcsolatos adó és járulék kötelezettségeket vesszük sorba gyakorlati példákon keresztül. Megvizsgáljuk a magánszemély bérjövedelmének és juttatásainak adókezelését, ha itthon adózik a jövedelem, és amikor külföldön kell adót fizetni, figyelemmel az adóilletőség változására is. Kiküldetés esetén változik az adó és a járulékok alapja. Különös figyelmet érdemel a számfejtés a július 1-én hatályba lépő új Tbj törvény szerinti a járulék alap meghatározásakor. Szó lesz az A1-es igazolások igénylésének feltételeiről, és amikor külföldön kell a járulékot is fizetni. Ismertetjük egy-egy magánszemély adó és járulékkötelezettségét, ha olyan országban dolgozik, akivel van, és akivel nincs kettős adózást elkerülő egyezménye Magyarországnak.

Ízelítő a tartalomból:

Magyar munkavállalók külföldön * Üzleti utazás, rövid és hosszútávú kiküldetés * Külföldi jogviszony * Külföldi kiküldetés * Kiküldetés egyezményes és nem egyezményes országba * Illetőség meghatározása, jelentősége a gyakorlatban, illetőségigazolás szükségessége, hiányának jogkövetkezménye a munkáltatóra nézve * Adóztatás helyének meghatározása OECD kommentár 15. Cikkelye alapján: fizetés, bér és más hasonló díjazás * Gazdasági munkáltató fogalma, integrációs teszt elvégzése * Számfejtésnél fontos szja szabályok * Adóelőleg levonás nehézségei munkanapok, naptári napok arányosítása * Külföldi pénznem átváltása * Külföldi kiküldetés során jellemzően felmerülő juttatások és adózása, ha itthon kell adót fizetni, és amikor külföldön * Társadalombiztosítási szabályok * EGT területén történő munkavégzés kiküldetés és párhuzamos munkavégzés * A magyar tb rendszerben maradás feltételei, és lehetőségei * A1-es igazolás igénylése és feltételei * Kiküldetés egyezményes országba * Elfogadták az új orosz egyezményt * Kiküldetés nem egyezményes országba * Járulékalap megállapítása adóalap hiányában, törthavi jövedelmeknél, éves jutalmaknál * Konzultáció


Helyszín:
Hunder MS Online képzési felülete

hunder.talentlms.com .

Online képzéseinkhez egy megbízható, egyszerűen használható interaktív tanulási platformot, a felhő alapú TalentLMS felületet választottuk. Használatához nincs szükség műszaki ismeretekre, nem kell telepíteni különleges szoftvereket sem.

Belépés az online felületre
Időpont:
2020. szeptember 1. (kedd) 13:00 - 2020. december 31. (csütörtök) 23:59
Díjak:
  • 14 990 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 17 990 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 19 990 Ft + ÁFA / fő kedvezmény nélkül

Apróbetűs:

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, az online képzésre leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezést követő munkanapon elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést. Lemondást csak írásban fogadunk el amennyiben az online képzési felületre nem történik belépés a megküldött kódokkal.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved