Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Vagyonvédelem és kamerák használatának adatvédelmi kérdései

Kamerás megfigyelőrendszerek adatvédelme, legális használata

Előadó:
Ajánló:

Szinte már mindenhol üzemeltetnek kamerákat Magyarországon. A kisboltok, nagyáruházak, bankok, társasházak és hivatalok sorra telepítik a kamerarendszereket, sőt, már a buszokon és vonatokon is megfigyelnek. Figyelik az ügyfeleket, ellenőrzik a dolgozókat, sokszor tájékoztatás nélkül. Legtöbb esetben kamerás megfigyelések, munkahelyi adatkezelési problémák miatt jelentik fel a NAIH-nál a cégeket! Előadónk gyakorlati példákon keresztül, részletesen ismerteti a szabályokat, amelyeknek meg kell felelni, hogy a kamerarendszerünk által készített felvételeink legálisak legyenek. Így szükség esetén jogosan felhasználhatjuk őket, akár bizonyító erejük lesz.

Ízelítő a tartalomból:

Kamerarendszerek üzemeltetésének adatvédelme * A kamerarendszerek használata melletti pro és kontra érvek * Vajon mennyit segít a bűncselekmények megelőzésében a kamera, és mennyit torzít a megfigyelt emberek személyiségén? * Jogellenes adatkezelés következményei *  Az adatvédelmi hatóság eljárásától, netán egy polgári pertől kell jobban félnünk? * A Büntető Törvénykönyv három év szabadságvesztéssel fenyegeti a személyes adattal visszaélést * Az Adatvédelmi Hatóság 20.000.000 euro bírságot szabhat ki * Kamerarendszerek üzemeltetésének szabályai * Hol, mikor, milyen célból telepíthetünk kamerát? * Mennyi ideig tárolhatók a felvételek, és mire használhatjuk fel azokat? * A betekintés, másolatkészítés, törlés, adatszolgáltatás szabályai * Egyéb, vagyonvédelemmel összefüggő, magánszférát is érintő kérdések * Ruházat- és csomagátvizsgálás, öltözőszekrény, beléptető rendszerek (mágneskártya, ujjlenyomat) * Jó és rossz gyakorlatok bemutatása konkrét eseteken keresztül * Kamerarendszert érintő hazai és uniós adatvédelmi hatósági döntések * Hogyan tovább kamerarendszerek? * Milyen esetben kell hatásvizsgálatot végezni? * Hogyan kell érdekmérlegelési tesztet és hatásvizsgálatot végezni? * Az előadó a gyakorlatban mutatja be, mit kell tegyen az adatkezelő * Mit tartalmaz egy jó, kamerarendszerre vonatkozó adatkezelési tájékoztató? * Megtudhatjuk, milyen tájékoztatót kell kifüggeszteni a kamerával megfigyelt területen * A legújabb törvényváltozásokkal összefüggésben milyen kamerarendszereket is érintő módosításokat vezetnek be?

Helyszín:
Hunder MS Online képzési felülete

hunder.talentlms.com .

Online képzéseinkhez egy megbízható, egyszerűen használható interaktív tanulási platformot, a felhő alapú TalentLMS felületet választottuk. Használatához nincs szükség műszaki ismeretekre, nem kell telepíteni különleges szoftvereket sem.

Belépés az online felületre
Időpont:
2020. szeptember 1. (kedd) 00:00 - 2020. december 31. (csütörtök) 23:59
Díjak:
  • 14 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 19 900 Ft + ÁFA / fő kedvezmény nélkül
  • 13 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén

Apróbetűs:

Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, az online képzésre leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezést követő munkanapon elküldjük Önnek az online képzési felület használatához szükséges belépési kódokat, a használathoz szükséges teendőket. Teljesítési időpontnak ezt az időpontot tekintjük és az online képzési felülethez 30 napig biztosítjuk a hozzáférést. Lemondást csak írásban fogadunk el amennyiben az online képzési felületre nem történik belépés a megküldött kódokkal.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved