Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

Magyar munkavállalók külföldön, külföldiek Magyarországon 2020

Humán ügyintézők, munkajogi szakértők,
HR és munkaügyi vezetők országos konferenciája

Előadó:
Ajánló:

A külföldi munkavégzéssel kapcsolatos adó és járulék kötelezettségeket vesszük sorba gyakorlati példákon keresztül először. Megvizsgáljuk a magánszemély bérjövedelmének és juttatásainak adókezelését, ha itthon adózik a jövedelem, és amikor külföldön kell adót fizetni, figyelemmel az adóilletőség változására is. Kiküldetés esetén változik az adó és a járulékok alapja. Különös figyelmet érdemel a számfejtés a július 1-én hatályba lépő új Tbj törvény szerinti járulék alap meghatározásakor. Szó lesz az A1-es igazolások igénylésének feltételeiről, és amikor külföldön kell a járulékot is fizetni. Ismertetjük egy-egy magánszemély adó és járulékkötelezettségét, ha olyan országban dolgozik, akivel van, és akivel nincs kettős adózást elkerülő egyezménye Magyarországnak.
Külföldi munkavállaló dolgozhat magyar jogviszonyban, de kiküldetés keretében is. A munkáért járó ellenértéket fizetheti a küldő és a fogadó munkáltató. Kiszámoljuk a külföldi cég által fizetett munkabér után a magánszemélynek mikor és milyen adó és járulékkötelezettség keletkezhet. Szó lesz továbbá a magyar cég által nyújtott juttatásokról milyen esetben lesz egyes meghatározott juttatás és mikor kell munkaviszonyos jövedelemként számfejteni a jövedelmet, figyelemmel a tb mentesség és a Szocho, Szakho fizetési kötelezettségek összefüggéseire is.

 

Ízelítő a tartalomból:

Magyar munkavállalók külföldön * Üzleti utazás * Rövid és hosszútávú kiküldetés * Külföldi jogviszony * Külföldi kiküldetés ªKiküldetés egyezményes és nem egyezményes országba * Illetőség meghatározása, jelentősége a gyakorlatban * Illetőségigazolás szükségessége, hiányának jogkövetkezménye a munkáltatóra nézve * Adóztatás helyének meghatározása OECD kommentár 15. Cikkelye alapján: fizetés, bér és más hasonló díjazás * Gazdasági munkáltató fogalma, integrációs teszt elvégzése * Számfejtésnél fontos szja szabályok * Adóelőleg levonás nehézségei munkanapok, naptári napok arányosítása * Külföldi pénznem átváltása * Külföldi kiküldetés során jellemzően felmerülő juttatások és adózása ha itthon kell adót fizetni és amikor külföldön * Társadalombiztosítási szabályok * EGT területén történő munkavégzés kiküldetés és párhuzamos munkavégzés * A magyar tb rendszerben maradás feltételei, és lehetőségei * A1-es igazolás igénylése és feltételei * Kiküldetés egyezményes országba * Kiküldetés nem egyezményes országba * Járulékalap megállapítása adóalap hiányában, törthavi jövedelmeknél, éves jutalmaknál * Önellenőrzés a gyakorlatban * Külföldiek Magyarországon * Adókötelezettség vizsgálata * Kiküldetés * Magyar jogviszony * Illetőség vizsgálata a magyar szabályok és az Egyezmény alapján * Tevékenység adóztatása Egyezmény 15. cikke alapján * 183 nap meghatározása, munkanapok és naptári napok jelentősége * Gazdasági munkáltató vizsgálata * Magyar szja kötelezettség teljesítésének szabályai a magánszemély és a kifizető szemszögéből * Negyedéves előleg kiszámítása * Külföldi pénznem átváltása * Magyar cég által kifizetett jövedelmek, juttatások adózása * Privát jövedelmek kezelése * Későbbi időpontban kifizetett jövedelmek adózása * Tb kötelezettség vizsgálata a magyar szabályok szerint * EGT országból érkező külföldiek * Tb egyezményes országból érkezők * Egyezmény hiányában két éves mentességi szabály * Járulékkötelezettség teljesítése Tbj 56/A * Szocho, Szakho kötelezettség vizsgálata * Gyakorlati példák és szakmai konzultáció

Helyszín:
Hotel Hungaria City Center **** (Grand Hotel)

1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az M2-es metróállomás Keleti Pályaudvar megállójától 2 percre.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség: A szálloda fizetős parkolójában (420 Ft/óra). További fizetős parkolóházak találhatóak az Alsó erősor és a Szövetség utcákban (450 Ft/óra).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2020. február 27. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 22 990 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 22 990 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 25 990 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 28 990 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.990 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00-13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő. A konferencia a System Mediával és az Infoszérával közösen kerül megszervezésre és lebonyolításra.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252