Rendezvény

Üzleti és magáncélra használt autók adózása 2020

Munkavégzéshez használt saját és céges autók
költségeinek elszámolása és adózása

Előadók:
Ajánló:

A téma szakértői bemutatják a cégek vagy magánszemélyek tulajdonában lévő, továbbá általuk bérelt, lízingelt gépjárművek áfa, szja és cégautóadó szabályait. Minden fontos gazdasági eseményről szó lesz, kezdve a beszerzéstől az üzemeltetésen át egészen az értékesítésig. Konferenciánkon az előadók megválaszolják a napi munka során felmerülő kérdéseiket, figyelemmel a gyakorlatban előforduló megoldásokra és felhívják a figyelmet az esetleges adókockázatokra.

Ízelítő a tartalomból:

Cégautó áfa elszámolásának részletes szabályai * Személygépkocsi beszerzése, zárt és nyílt végű lízing * Tételes levonási tilalom és feloldása * Bérbevétel és operatív lízing értelmezése * Bérbeadási céllal vásárolt személygépkocsinál áfa levonása * Magánhasználat értelmezése különös figyelemmel a munkába járásra * Bérelt, az opciós lízingbe vett személygépkocsi áfa levonására vonatkozó új szabályok * Az 50%-os levonási hányad értelmezése * Hogyan vonható le a teljes bérleti díj útnyilvántartás vezetése nélkül? * Mi a helyes áfa elszámolás, ha a munkáltató magánhasználati térítést szed a dolgozótól? * Áfa megtakarítási lehetőségek, az optimális cégautós konstrukció kialakítása * Kizárólag üzleti használatú személygépkocsik kezelése * Az általános szabályok szerinti levonás választásáról * A magánhasználat piaci árára mikor kell felkorrigálni az áfa alapot és mely esetekben mellőzhető ez? * Üzleti használat igazolása * A munkavállaló által fizetett magánhasználati ellenérték helyes elszámolása * Fenntartási, üzemeltetési, javítási költségek kezelése az áfa-ban * Üzemanyagköltség átterhelése * Üzemanyagkártyával történő tankolás új áfa szabályai * Cégautó SZJA szabályai * Személygépjármű fogalmának jelentősége az Szja törvényben * Magánszemély által használt saját és nem saját tulajdonú gépjármű (bérelt, lízingelt, szívességi használatba kapott) üzleti célú használata során alkalmazható költségelszámolási szabályok * Üzemanyag, fenntartás, karbantartás, biztosítás, tisztítás, parkolás, garázsbérlet, autópálya használata során felmerülő kiadások érvényesítése, bizonylatolás rendje * Munkába járáshoz használt járműveknél kötelezően fizetendő térítések szabályairól * Kiküldetési rendelvény és útnyilvántatás közötti különbségek * Cégautó adó megfizetésére és bevallására vonatkozó rendelkezések, mind a kifizető, mind a magánszemély oldaláról vizsgálva * Belföldön és külföldön bérelt cégautó utáni kötelezettségek megállapítása * Autó juttatása, mire vonatkozik a cégautó mentesség * Károk kezelése * Szakmai konzultáció, egyéni kérdések megválaszolása

Helyszín:
Hunguest Hotel Millennium

1089 Budapest Üllői út 94-98.

Nagyvárad tér és Népliget metróállomások között (3-as metró) található.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolás: díjköteles a Könyves Kálmán krt. - Üllői út - Nagyvárad tér - Orczy út - Kőbányai út által határolt terület. 175 Ft/óra munkanapokon 08:00-18:00 óra között, maximum 4 óra várakozási idővel. A szálloda saját parkolójában bruttó 2 500 Ft/nap (a recepción lehet számlát kérni).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2019. november 12. (kedd) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 27 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.200 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00-13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő. A konferencia a System Mediával és az Infoszérával közösen kerül megszervezésre és lebonyolításra.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved