Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

EKÁER a gyakorlatban - Felkészülés az EKÁER adóellenőrzésére

Adózási, pénzügyi, szállítmányozási, fuvarozási és logisztikai szakemberek konferenciája
.

Előadó:
  • Kneitner Lea okleveles közgazdász | mérlegképes könyvelő | okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, TILEA Tanácsadó Kft.
Ajánló:

Az EKÁER rendszer használatával kapcsolatos tippeket, tapasztalatokat, a mindennapi használatban bevált megoldásokat osztja meg előadónk a résztvevőkkel a szakmai nap folyamán. Az EKAER gyakorlati előadás célja, hogy a vállalati folyamatokat EKAER szempontból tudják a résztvevők megvizsgálni, besorolni és elvégezni a szükséges bejelentéseket (módosítani, törölni), továbbá tisztában legyenek az EKAER bejelentés tartalmával, illetve adóellenőrzési szempontjaival, lépéseivel, buktatóival.

Ízelítő a tartalomból:

Mely ügyletek során kell EKÁER számot igényelni? * Különösen háromszög- és láncügyletek, bérmunka, belföldi láncügyletek, saját áru mozgatása * Mit jelent az első belföldi áfa köteles termékértékesítés, szolgáltatás esetén mi a helyzet? * Címzett, feladó fogalma, milyen járművekre vonatkozik? * Fuvarozó, szállítmányozó vállalatok számára szolgáltatandó adatok * Megrendelőtől és beszállítótól szükséges adatok (ezek beszerzése, felelősségi körök, hogyan egyeztessünk a fuvarozóval EKAER szempontból) * Milyen adatokat kell bejelenteni, melyeket nem szükséges? * Online felület, bejelentési kérdések * Mentességek az EKÁER szám igénylése alól * Kockázatos termékek és kockázatos élelmiszerek speciális szabályai az EKÁER rendszerben és az egyéb jogszabályokban * Jogkövetkezmények kivédése felelősségi körök meghatározásával, belső szabályzatok és a könyvelés, beszerzés, értékesítés, logisztika összehangolása az EKÁER rendszerrel * Megrendelési adatok szükséges kiegészítése - együttműködés a felek között, szállítmányozási szerződések egyeztetése, megrendelések dokumentálása, értékesítések EKAER kezelése * Módosítások elvégzése az EKÁER rendszerben - mit és mikor tehetünk meg? * Törölni mikor lehet? * EKÁER rendszer kockázatai, a kockázatok csökkentésének lehetőségei * Áfa ügylettípusok szerinti EKÁER szám igénylése, paritások ismertetése * Gyűjtőfuvar és terítőfuvar kérdései - mikor melyik, mik a veszélyek? * Harmadik országbeli termékek behozatalának, kivitelének kérdése - van mikor kell EKAER vámoltatástól függően * Az EKÁER rendszer és más adónemek összefüggései (környezetvédelmi termékdíj, áfa, kockázatos és megbízható adózók stb.) * Túlpakolt gépjárművek, útdíj köteles gépjárművek, rendszám adatok, súlyeltérések, raklap/göngyöleg kérdései, konténer, többször fordulás * EKAER szám hiánya - mit tehetünk? * Háromszög- és láncügyletek, bérmunka tapasztalatok, csoportos adóalanyiság kérdése, nem bejelenthető termékek, saját áru fuvarozása - hogyan ismerjük fel, melyek a kockázatok EKAER szempontból? * Adóellenőrzések (út közbeni, telephely és utólagos ellenőrzések közötti különbség) * Jegyzőkönyvek, gyakorlati bírságtételek bemutatása, jegyzőkönyvek észrevételezése, ellenőrzés és a képviselet kérdései * EKAER adóellenőrzés - jogszabályi háttér * Hogyan érvényesítsük a jogainkat, mit tehetünk? * Megoldatlan helyzetek megoldási alternatíváinak bemutatása, buktatók, kockázatok, javítás az EKAER rendszerben * Dokumentumok összekészítése az adóellenőrzésre, mikor, mit kérhet az adóellenőr (CMR, számla, szállítólevél, szerződés, nyilatkozatok összefésülése)? * Szállítmányozók nyilatkozatainak, tanúvallomásainak kihatása az adózók EKAER ellenőrzésének helyzetére * Hogyan valósítható meg a logisztika, beszerzés, értékesítés, raktározás és a pénzügy együttműködése az EKAER rendszerben, ki menjen az adóellenőrzésre? * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Hunguest Hotel Millennium

1089 Budapest Üllői út 94-98.

Nagyvárad tér és Népliget metróállomások között (3-as metró) található.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolás: díjköteles a Könyves Kálmán krt. - Üllői út - Nagyvárad tér - Orczy út - Kőbányai út által határolt terület. 175 Ft/óra munkanapokon 08:00-18:00 óra között, maximum 4 óra várakozási idővel. A szálloda saját parkolójában bruttó 2 500 Ft/nap (a recepción lehet számlát kérni).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2018. november 8. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt fél órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 21 140 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 18 150 Ft + ÁFA / fő egy cégtől több résztvevő esetén
  • 30 110 Ft + ÁFA / fő a díj a www.hunder.hu weblapon online jelentkezőknek
  • 33 100 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.200 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő. A konferencia a System Mediával és az Infoszérával közösen kerül megszervezésre és lebonyolításra.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252