Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

Külföldiek Magyarországon, magyarok külföldön

Adó és járulékszabályok, egyezmények rejtelmei

Előadó:
Ajánló:

A külföldiek jellemzően magyar munkaviszonyban, megbízási szerződés alapján, de sok esetben a külföldi munkáltatóval kötött szerződés alapján végzik munkájukat Magyarországon. A fogadó munkáltatónak számos olyan adózási és társadalombiztosítási ismerettel kell tisztában lennie, mellyel a mindennapi gyakorlat során nem találkozik. Ilyen többek között a külföldi munkavállaló bejelentése, adóazonosító jel igénylése, adó és járulékkötelezettség keletkezésének vizsgálata. Kettős adózást elkerülő egyezmények sajátos nyelvezetének értelmezése. Társadalombiztosításra vonatkozó két és többoldalú egyezmények alkalmazása, a helyi jogszabályok "felülírása" a mindennapokban. A külföldi magánszemély nevében megfizetett adók, járulékok kiszámítása és bevallása, a külföldi dolgozó és családtagjai részére járó juttatások elszámolása. És ugyanennek a fordítottja. Amikor egy magyar dolgozónak rövid vagy hosszabb távon külföldön kell dolgoznia, fontos tudnia arról ki és milyen juttatásokat nyújt számára, hol és hogyan kell adót és járulékot fizetnie. Van-e választási lehetősége, vagy kötelezően alkalmazandó szabályokat kell betartania? Kit terhel a felelősség a munkáltatót, vagy a munkavállalót?

Ízelítő a tartalomból:

Külföldiek Magyarországon * Illetőség fontossága * Munkavégzés helyének meghatározása * Kettős adózást elkerülő egyezmény alkalmazása nem önálló munka esetén * Gazdasági munkáltató értelmezése * Egyezmény hiányában mi a teendő? * Tb kötelezettség vizsgálata a Tbj. törvény és az egyezmények alapján * A1-es hiányában tb kötelezettség teljesítése kinek a feladata és hogyan kell eljárni? * Magyar adókötelezettség teljesítése * Magyarok külföldön * Rövidtávú kiküldetések * Üzleti utak költségelszámolása (szállás, utazás, saját gépjármű, stb.) * Valuta elszámolása, átváltása, napidíj és más juttatások ª Kiküldetési rendelvény * Hosszú távú kiküldetések * Illetőség ª Kettős adózás elkerülése * Magyar adókötelezettség "megakasztása" külföldi adó megfizetése * Külföldi adókötelezettség fizetése * Járulék fizetés helyének meghatározása, Európa, egyezményes ország, vagy harmadik ország * Járulék alapjának meghatározása * Több évre járó jutalmak helyes kezelése * Szakmai konzultációs

Helyszín:
Hotel Hungaria City Center **** (Grand Hotel)

1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az M2-es metróállomás Keleti Pályaudvar megállójától 2 percre.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség: A szálloda fizetős parkolójában (420 Ft/óra). További fizetős parkolóházak találhatóak az Alsó erősor és a Szövetség utcákban (450 Ft/óra).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2018. szeptember 13. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 27 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.800 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252