Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

A társadalombiztosítási kifizetőhelyek hatósági eljárásai a gyakorlatban

Előadók:
Ajánló:

2018. január 1-től jelentősen megváltoztak a hatósági eljárásokra vonatkozó előírások. Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak igényérvényesítése során fontos, hogy a foglalkoztató, a kifizetőhelyi ügyintéző a társadalombiztosítási eljárások mellett ismerje és alkalmazni tudja az eljárásokra vonatkozó új szabályokat is. Előadóink a pénzbeli ellátásokhoz kapcsolódó 4-5 konkrét példán keresztül bemutatják: az ügyintézési határidők számítását, a hiánypótlás, a belföldi jogsegély, a tanúmeghallgatás folyamatát. Határozatmintákon keresztül nyújtanak segítséget, hogy milyen esetekben kell a döntéseket: kijavítani, kiegészíteni, módosítani, visszavonni. Rendhagyó előadásunk során két előadónk együtt ismerteti az igényérvényesítés folyamatát a kérelem benyújtásától az ellátások elbírálásáig, végigjárva azokat a főbb szabályokat, amelyeket az ügyintézőnek alkalmaznia kell a leggyakrabban előforduló igényekkel kapcsolatos határozatok előkészítése, kiadmányozása és fellebbezések során.

Ízelítő a tartalomból:

Az igényérvényesítés folyamata * Az ügyintézési határidő kezdő napjának meghatározása * A kifizetőhely, mint hatóság * Bizonyítási eljárás * Mikor kell, és milyen módon lehet más hatósághoz, szervhez megkeresést küldeni? * Hiánypótlási eljárás * Mi a különbség végzés és határozat között? * A végzés és a határozat kötelező tartalmi elemei * Az eljárás felfüggesztése, az igény érdemi vizsgálat nélküli elutasítása * Ügyintézési határidők számítása * Sommás eljárás és a függő hatályú végzés * Fellebbezés * Milyen lehetőségei vannak a kifizetőhelynek a döntés megváltoztatására? * Milyen esetekben nem kell írásban döntést hozni? * Miben más az egyszerűsített határozat? * Baleset üzemiségének kivizsgálásával összefüggésben milyen eljárásokat folytathat le a kifizetőhely * Az igény: általános rendelkezések, táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, határidők, foglalkoztató feladata, társadalombiztosítási kifizetőhely feladata * A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény által szabályozott határidők: baleset üzemiségének elismerése, baleseti táppénzre irányuló kérelem, elévülési idő, visszaérkezett ellátások, jogosult halála esetén fel nem vett ellátás, jogalap nélkül felvett ellátás * Ügyintézés: általános szabályok, hatáskör és illetékesség, ügyintézési határidő számítása, ügyintézési határidő túllépésének jogkövetkezményei-ügyfél igazolási kérelme, sommás eljárás * Eljárási cselekmények: kérelem érdemi vizsgálat nélküli elutasítás, hiánypótlási eljárás, bizonyítási eljárás, eljárási bírság, jogsegély, elektronikus kapcsolattartás, eljárás megszüntetése * Hatósági döntések, jogorvoslati eljárások: határozat, egyszerűsített határozat, függő hatályú döntés, végzés, döntés közlése, döntés jogereje, fellebbezés * A döntés: kijavítása, kiegészítése, módosítása, visszavonása * Gyakorlati példák, kérdések és válaszok: igényérvényesítésre, ügyintézési határidő számítására, kérelem elutasítására, hiánypótlási eljárásra, ismételt igénybejelentésre, sommás eljárásra, függő hatályú döntés meghozatalára * Az előadáson elhangzottak döntésmintákon keresztüli bemutatása: egyszerűsített határozat csed iránti kérelem kapcsán, egyszerűsített határozat gyed iránti kérelem kapcsán, függő hatályú döntés, határozat kijavításra, kiegészítésre, módosításra, visszavonásra, jogalap nélkül felvett ellátás visszafizetésére kötelező határozat, eljárást megszüntető végzés * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Hotel Hungaria City Center **** (Grand Hotel)

1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az M2-es metróállomás Keleti Pályaudvar megállójától 2 percre.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség: A szálloda fizetős parkolójában (420 Ft/óra). További fizetős parkolóházak találhatóak az Alsó erősor és a Szövetség utcákban (450 Ft/óra).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2018. március 21. (szerda) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 27 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.200 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved