Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

A társadalombiztosítás fedezeti rendszerét érintő és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos változások 2018

Jogszabály-változások és a jogalkalmazás gyakorlati kérdései

Előadók:
Ajánló:

Gyakorlatorientált konferenciánkon A-tól Z-ig áttekintjük a társadalombiztosítással és a pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos 2018. évi változásokat, aktualitásokat. Előadóink közvetlen, közérthető, és gyakorlatias előadásai megkönnyítik a változások megismerését és a napi munkába történő beépítését. Tegye fel saját kérdéseit a konzultáció során!

Ízelítő a tartalomból:

A társadalombiztosítás fedezetei rendszerét érintő változások, a jogalkalmazás gyakorlati kérdései * A foglalkoztatót, kifizetőt terhelő közteherfizetés mértékének változásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalók * A munkáltatót megillető kedvezmény igénybevételének számítása figyelemmel az általános adómérték 50 százalékával történő kedvezményekre * Az átmeneti rendelkezések értelmezése példákon keresztül bemutatva * A tárgyévet megelőző évre vonatkozóan kifizetett munkabér után érvényesíthető kedvezmény számítása * A kifizető által magánszemélytől bérbe vett ingatlan után fizetendő egészségügyi hozzájárulás megállapítása * Az adóeljárási szabályozás változásával összefüggő változások * Eljárási szabályok a járulék törvényben * A munkáltató által elmulasztott járuléklevonás adóhatósági beszedése * Az egészségügyi szolgáltatási járulék-kötelezettség bejelentése, a fizetési kötelezettség alól történő mentesítés szabályai * A biztosított bejelentése, járulékbevallás teljesítése * A biztosítotti bejelentés és a járulékbevallás összhangjának megteremtésével összefüggő támogatói eljárás gyakorlati kérdései (célja, értesítések, mit kell tenni a foglalkoztatónak, típus hibák javítása) esettanulmányok bemutatásával * Nyitott jogviszonyok zárása * A bejelentés elmulasztásának következményei * A bevallás pótlásának esetkörei * A feltételhez kötött biztosítási kötelezettség * A munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok jellemzői * Gyakorlati tudnivalók a megbízási szerződések esetén * A biztosítás időtartamának megállapítása példákon keresztül bemutatva * A felhasználási szerződésen alapuló jogviszony elbírálása * Az előadóművész biztosítási jogviszonyának megállapítására vonatkozó különös szabályok * A választott tisztségviselő biztosítási idejének meghatározása * Egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai * Táppénz * Jogosultság * Táppénz-folyósítás időtartama * Táppénz naptári napi alapjának meghatározása (180 bérrel ellátott nap vs. Kedvezményszabály) * Keresőképtelenség a 46. § (1) változása * Gyermekápolási táppénz 2016. július 1-től * Ki tekinthető szülőnek? * Mikor jár és mikor nem jár táppénz? * Folyósítás megszüntetése * Csecsemőgondozási díj * Jogosultság * CSED naptári napi alapjának meghatározása * Mikor nem jár csecsemőgondozási díj? * Gyermekgondozási díj * Jogosultság * Közös háztartás * GYED melletti munkavégzés * GYED naptári napi alapjának meghatározása * Mikor nem jár gyermekgondozási díj? * Ellátások közötti választás * Gyermekek után járó ellátások közötti választás a két szülő között (eljárás betudás esetén) * Apa gyed ellátását a kifizetőhely, anya ellátását a kormányhivatal folyósítja * Apa gyed ellátását és az anya ellátását is a kifizetőhely folyósítja * Betudással kapcsolatos egyéb eljárási kérdések * Változások a kérelmek benyújtásának, folyósításának szabályaiban * Kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztató * Jogalap nélkül kifizetésre kerülő ellátások visszafizetésének változása * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Danubius Hotel Arena ****

1148 Budapest Ifjúság útja 1-3.

A Danubius Hotel Aréna a Papp László Sport Aréna, a SYMA kiállítási központ, valamint a híres Puskás Ferenc Stadion (korábban Népstadion) szomszédságában fekszik. A Stadionok metróállomás (M2) közeli elhelyezkedésének köszönhetően a város bármely pontja vagy pályaudvara perceken belül elérhető.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség a szálloda mellett található Aréna parkolóházban P+R területen 07:00-19:00 között 350 Ft/alkalom, nem P+R területen 0:00-24:00 között 200 Ft/óra.

GPS Koordináták: N 47°30'47" E 19°6'19"

Térkép | Útvonaltervezés | Google Earth Spot | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2018. január 25. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 27 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.200 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252