Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

Számlázás, számlakorrekció 2017

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara 1 kreditpontot ad tagjainak!

Előadó:
Ajánló:

Rendezvényünk a számlázás és a számlakorrekciók ez évi szabályaira fókuszál, részletesen kitérve a napi munkát nehezítő változásokra. Példákkal illusztrálva vesszük végig az előadás anyagát, közben Önök a feltett kérdéseikre is választ kapnak szakértő előadónktól.

Ízelítő a tartalomból:

Folyamatosan teljesített ügyletek számlázási szabályai, teljesítési időpont * Hogyan kell számlázni, ha előre történik a fizetés, és hogyan, ha utólag? * Előleg számla - hogyan tudjuk kiküszöbölni az előleg számlát? * A számla tartalmi kellékei * A számlakibocsátás határideje * Fizetési kötelezettség keletkezése (azaz a teljesítés) időpontjának meghatározása * Számlakorrekció változásai * Számlakibocsátó és számlabefogadó * Utólagos adóalap-csökkentés * Tárgyi feltétele * Fizetendő adó csökkentésének elszámolása * A korrekciós számla befogadójának adóelszámolása * Fordított adózásos ügyletek szabályai * A számla kiállításánál alkalmazandó tagállami jog * Gyakorlati kérdések * A tulajdonjog fenntartásos készlet számlázása * Visszáru áfa elszámolása * Piaci ártól eltérített árak, transzferárak az áfában * Árengedmények rendszere, számlázása * Áfa-alapot csökkentő árengedmények típusai * Pénzbeli árengedmény * Skontó * Értékesített termék, szolgáltatás mennyiségére tekintettel adott engedmény * Üzletpolitikai célú engedmény * Természetbeni árengedmény * Korrekciós számla előállítása * A korrekciós és a csoportos korrekciós számla * Alkalmazandó árfolyam * Számlakorrekció a bevallásban * Számszaki eltérések kezelése * Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése * Törvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru * Minőséi kifogás, előleg visszatérítés * Göngyöleg, részletvétel meghiúsítás * Téves adókulcs korrekciója * Befogadó levonható adójának csökkentése * Külfölditől igénybevett szolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója * Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója * Az elírások javítása * A transzferár korrekciók kezelése * Számlakorrekció határon átnyúlóan * Esettanulmányok * Számlázás technikai szabályai * Új számlázási alapelvek * Számlázási szabályok * Számla kibocsátási kötelezettség * Számlázási rend * Mikor nem kell számla? * Nyugta használata * 900.000 Ft-os értékhatár * Részletfizetés és részteljesítés különbözősége * Adófizetési kötelezettség keletkezése * Egyenes-fordított adózás * Fordított adózásos ügyletek számlázása * Előlegfizetés * Előlegszámla kibocsátása * Közvetített szolgáltatás * Számlázási szabályok határon átnyúlóan * Közösségi, ill. export bizonylatok * Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása * Külfölditől igénybevett szolgáltatás * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Hotel Hungaria City Center **** (Grand Hotel)

1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az M2-es metróállomás Keleti Pályaudvar megállójától 2 percre.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség: A szálloda fizetős parkolójában (420 Ft/óra). További fizetős parkolóházak találhatóak az Alsó erősor és a Szövetség utcákban (450 Ft/óra).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2017. október 25. (szerda) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 21 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 27 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.200 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252