Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

Áfa és számlázás 2017

Szakmai konferencia pénzügyi-, gazdasági-, könyvelési
és számlázási szakemberek és vezetők részére

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara 1 kreditpontot ad a képzésen résztvevő tagjainak!

Előadók:
Ajánló:

Előadóink A-Z-ig ismertetik azokat az áfa és számlázási szabályokat, amelyek alapján Önnek 2017-től dolgoznia kell. Példákkal illusztrálva vesszük végig az előadás anyagát, közben Önök a feltett kérdéseikre is választ kapnak.

Ízelítő a tartalomból:

Áfa tv. 2017. évi változásai * Kedvezményes áfa-kulcsok * Adómérték-csökkentések * Adómérték-csökkenés az étkezőhelyi szolgáltatásnál * Internet-hozzáférési szolgáltatásnál az adómérték-csökkentés * Baromfihús, tojás, tej értékesítésére vonatkozó adómérték-csökkenés * Belföldi összesítő jelentés új értékhatára, az összesítő szabályai * Turizmusfejlesztési hozzájárulás, mint új kötelezettség * Fordított áfa kiterjesztése * Új EU-s ingatlan fogalom és következményei * Ingatlannal kapcsolatos megváltozott szabályok * Hasznos alapterület * A számla adattartalmát érintő módosítás * Mikor kötelező a vevő adószáma? * Valósidejű adatszolgáltatás bevezetése a számlázó programokkal előállított számlák esetében * Alanyi adómentesség új értékhatára, átmeneti rendelkezések * Számlázó rendszerek online bekötése * Online pénztárgéppel történő nyugtaadásra kötelezettek körének kiterjesztése * Áfa bevallás adattartalmát érintő változás személygépkocsik értékesítése, külföldről történő beszerzése esetén * Az ingyenes/térítésmentes ügyletek * Adókötelezettség feltételei, a mentesülés feltételei, bizonylatolás, adóalap, adóösszeg, 100%-os engedmény, értékesítéshez adott ingyen termék, szolgáltatás, dolgozóknak ingyen vagy áron alul adott juttatások * Speciális számlázási szabályok - belföld/külföld - előleg, foglaló, óvadék, kártérítés, kártalanítás, kötbér, bánatpénz, kompenzálás, csere ügylet kezelése, számlázása * Számlakorrekciók, meghiúsulások, visszáruk, visszaszámlázások, költségátterhelések, jóváírások helyes kezelése az áfában, árleszállítások * Számlakorrekció szabályai, változásai * Számlakibocsátó és számlabefogadó * Utólagos adóalap-csökkentés * Fizetendő adó csökkentésének elszámolása * A korrekciós számla befogadójának adóelszámolása * Korrekciós számla előállítása * A korrekciós és a csoportos korrekciós számla * Alkalmazandó árfolyam * Számlakorrekció a bevallásban * Számszaki eltérések kezelése * Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése * Érvénytelenség, hibás teljesítés * Visszáru - minőségi kifogás, előleg visszatérítés * Göngyöleg, részletvétel meghiúsítás * Téves adókulcs korrekciója * Befogadó levonható adójának csökkentése * Külfölditől igénybevett szolgáltatás, importszolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója * Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója * Az elírások javítása * A transzferár korrekciók kezelése * Számlakorrekció határon átnyúlóan * Számlakorrekcióknál, utólagos helyesbítéseknél mikor kell és mikor tilos önellenőrizni a számlakibocsátónak és a befogadónak? * Új kötelezettség minden áfa alanynál: a szerződéses partner ellenőrzési mechanizmus * Mit vár el az adóhatóság a bejövő számláknál és a kimenő számláknál? * Mivel küszöbölhető ki a fiktív számlák befogadása * A levonási jog gyakorlása * ª A cégautó és az ingatlan áfája (beszerzés, lízing, bérbeadás, bérbevétel, levonási tilalmak és mentesülések, arányosítás, tovább értékesítés, tárgyi eszköz, cégautó stb.) * Szakmai konzultáció

Helyszín:
Danubius Hotel Arena ****

1148 Budapest Ifjúság útja 1-3.

A Danubius Hotel Aréna a Papp László Sport Aréna, a SYMA kiállítási központ, valamint a híres Puskás Ferenc Stadion (korábban Népstadion) szomszédságában fekszik. A Stadionok metróállomás (M2) közeli elhelyezkedésének köszönhetően a város bármely pontja vagy pályaudvara perceken belül elérhető.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség a szálloda mellett található Aréna parkolóházban P+R területen 05:00-19:00 között 350 Ft/alkalom, nem P+R területen 0:00-24:00 között 250 Ft/óra. A szálloda közelében közterületeken 265 Ft/óra.

GPS Koordináták: N 47°30'47" E 19°6'19"

Térkép | Útvonaltervezés | Google Earth Spot | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2016. december 15. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 20 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 23 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 23 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 25 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.000 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252