Megosztás Facebook LinkedIn

Rendezvény

Adóváltozások és számvitel 2016 - art, szja, áfa, tao, számvitel

Gazdasági, pénzügyi, számviteli, adózási szakemberek és könyvelők
országos szakmai konferenciája

Előadók:
Ajánló:

Adózással, gazdálkodással, könyveléssel foglalkozó szakemberek nagy gondosságot és körültekintést igénylő munkájához ad szakmai tanácsot, felkészítést konferenciánk. Előadóink közvetlen, közérthető, és gyakorlatias előadásai megkönnyítik a változások megismerését és a napi munkába történő beépítését. Döntsön a konferenciánkon való részvétel mellett, hogy elsajátítsa a munkájához szükséges új ismereteket!

Ízelítő a tartalomból:

SZJA 2016 * Az adómérték csökkenése és egyes külön adózó jövedelem adóalapjának változása * Családi kedvezmény * A családi kedvezmény nagyságának változása * Új jogosulti kör * Családi járulékkedvezmény változása * Adóazonosító jel használata a bevallásban, előleg-nyilatkozatokban * Első házasok kedvezménye * Adóbevallás a 2015-ös évről * Adóbevallás a 2016-os évről * Új adatszolgáltatási kötelezettség a családi és első házasok kedvezményéhez * A magánnyugdíjpénztárból visszalépő tag rendelkezési jogosultsága * Új szabály a vadon gyűjtött termék, termény felvásárló részére történő értékesítéséből származó jövedelem adókötelezettségére * Falusi szálláshely-szolgáltatási tevékenység * ART 2016 * Az adózás rendjéről szóló törvény 2016. évi változásai * Az adózók minősítése: megbízható adózó, kockázatos adózó * Előnyök és hátrányok az adózói minősítéssel összefüggésben * Új SZJA elszámolási módok: bevallási nyilatkozat, bevallási ajánlat * Egységes adó- és vámfolyószámla * Ellenőrzési és bírságolási szabályváltozások * 2015. évközi és egyéb módosítások * SZÁMVITEL 2016 * A törvénymódosítás indokai, kapcsolata az ide vonatkozó uniós irányelvvel * Fogalmak változása * Egyszerűsített éves beszámoló készítés feltételeiben bekövetkezett változások * Mérleg tagolásának, szerkezetének változása * Eredmény kimutatás tagolásának, szerkezetének változása * Mérleg, közbenső mérleg felhasználása fedezet vizsgálatokra * Kiegészítő melléklet adattartalmának változása (éves beszámoló és egyszerűsített éves beszámoló esetén) * Üzleti vagy cégérték fogalmának változása * Összevont (konszolidált) éves beszámoló készítés feltételeiben bekövetkezett változások * Hatálybaléptetés, átmeneti szabályok * TAO 2016 * Progresszív mentesítés a külföldön adóztatható jövedelmek esetén * Visszatérített bírság kedvezménye az adóalapnál * A növekedési adóhitelre jutó halasztott adóelőleg megfizetése (február 20., május 20.) * Adófelajánlás a 2016. adóévi adóelőleg, illetve a 2015. évi fizetendő adó terhére * Az adófelajánlás után az adózót megillető adójóváírás * Sportcélú, valamint filmalkotás, kultúra céljára adott támogatások utáni adókedvezmény, változások és jogosultsági feltételekben * A 2015. adóévi adóbevallás átalakítással érintett részei (közösségi szabályok, egy és ugyanazon vállalkozások fogalma) * Az IFRS-ek szerinti beszámoló készítésre áttérő adózók társasági adóalapja * ÁFA 2016 * Alapjaiban változik a folyamatosan teljesített ügyletek szabályai, melyeket példákon keresztül áttekintünk * A lakóingatlan értékesítés és a sertéshús áfa-kulcsának csökkenésével összefüggő gyakorlati kérdések megtárgyalása * Az áfa levonási jog keretei is módosultak, illetve az év végi időpontja * A számlázó programokkal kapcsolatos új funkciót is be kell vezetni * Egyéb változások (a témakörök egyeztetés alatt) * Szakmai konzultáció - egyéni kérdések megválaszolása

Helyszín:
Hotel Hungaria City Center **** (Grand Hotel)

1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az M2-es metróállomás Keleti Pályaudvar megállójától 2 percre.

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Parkolási lehetőség: A szálloda fizetős parkolójában (420 Ft/óra). További fizetős parkolóházak találhatóak az Alsó erősor és a Szövetség utcákban (450 Ft/óra).

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2016. január 26. (kedd) 10:00 - 16:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 20 900 Ft + ÁFA / fő részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 22 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 22 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.000 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.30 - 13.30 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved