Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Rendezvény

Számlázás és számlakorrekció megváltozott 2013-as szabályai

Képzésünk után a Magyar Könyvvizsgálói Kamara
2 kreditpontot ad tagjainak!

Előadók:
Ajánló:

A számlázás napi rutinfeladat a pénzügyi, számlázási szakemberek számára! Az idei, 2013-as változások miatt mégis sok hiba tapasztalható, ráadásul a számla korrekciók szakszerű végzéséhez nélkülözhetetlen a számlázási szabályok, a számviteli- és áfa törvény idevonatkozó részleteinek együttes ismerete. Előadóink pontról-pontra bemutatják a típus hibákat és megválaszolják az Ön napi munkája során felmerült kérdéseit.

Ízelítő a tartalomból:

Új kellékek a számlán * Mikor fordított adózású a számla, és mikor mentes? * A közösségi mentes termékértékesítés és közösségi szolgáltatások számlázása 2013-tól * Export értékesítési és szolgáltatási számla * A láncügylet és háromszögügylet számlázása - Mit szerepeltessünk a számlán? * Külfölditől igénybevett szolgáltatás, importszolgáltatás * Devizás számla * Mikor alkalmazható az új 100 eurós számla? * Készpénzfizetéses egyszerűsített számla használható-e még? * Mely esetekben kötelező a vevő adószámának szerepeltetése? * Közösségi időszaki elszámolású és gyűjtőszámlák új szabályai * Határon átnyúló ügyleteknél mikor számlázási és adózási kérdés az előleg? * Új előírások: a számla eredetének hitelessége, adattartalom sértetlensége, olvashatósága * Új követelmény: a közvetlen ellenőrzési kapcsolat biztosítása a számla és a gazdasági esemény között - Hogyan kell ennek megfelelni? * Az elektronikus számla kiállítása és befogadása - Kötelező-e 2013-ban befogadni? * A számla kibocsátási határidő * A számlakibocsátó és a -befogadó felelőssége a számla hibájáért * Számlakorrekció szabályai példákkal szemléltetve * Korrekciós számla előállítása (nyomdai-, számítógépes számla) * Korrekciós számla típusai (korrekciós-, csoportos korrekciós számla) * Számlával egy tekintet alá eső okirat, az érvénytelenítő és a sztornó számla * Korrekciós számlánál alkalmazandó árfolyam * Számlakorrekció bevallásban történő szerepeltetés szabályai, példákkal szemléltetve * Számszaki eltérések és egyéb eltérések kezelése * Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése (érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru, minőségi kifogás, előleg visszatérítés, göngyöleg, részletvétel meghiúsulás, tévesen magasabb összegben megállapított adóalap, más nem adóalapot érintő hiba) * Téves adókulcs korrekciója * Valóban soha nem szükséges a számlakibocsátó fizetendő adójának csökkenésekor önellenőriznie? * Befogadó levonható adójának csökkenése * Kibocsátó-, befogadó levonható adójának növekedése * Önellenőrzés kérdése * Külfölditől igénybevett szolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója * Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója (kiszámlázott-, ki nem számlázott ügyletek) * Gyakorlati példák * Új szabályok a fordított adózású ügyletek korrekciójánál * A teljesítési időpont korrekciója * Az elírások javítása * Az év végi transzferár korrekciók kezelése az áfában és a számlázásban * Szakmai konzultáció - egyéni kérdések és válaszok

Helyszín:
Gundel Étterem

1146 Budapest Gundel Károly út 4.

Megközelíthető a 72-es trolibusszal, vagy a kis földalattival (Hősök tere megálló).

Elhelyezés: kényelmes ülőhelyekkel és jegyzetelésre alkalmas asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Térkép | Útvonaltervezés | BKV menetrend | MÁV menetrend
Időpont:
2013. február 21. (csütörtök) 10:00 - 15:00 óráig
Érkezés: az előadás előtt egy órával kezdődik a regisztráció
Díjak:
  • 20 900 Ft + ÁFA / fő a részvételi díj regisztrált ügyfeleink részére Ezt ajánljuk!
  • 22 900 Ft + ÁFA / fő a díj egy cégtől több résztvevő esetén
  • 22 900 Ft + ÁFA / fő a díj, ha a www.hunder.hu weblapon jelentkeznek
  • 24 900 Ft + ÁFA / fő
  • ebéd nélküli ár 3.000 Ft + ÁFA-val kevesebb a fentieknél, ilyen irányú igényét jelezze a jelentkezésnél!

Letölthető űrlap: PDF DOC

Apróbetűs:

Ellátás: Kávé, frissítők, reggeli sütemények. Háromfogásos ebéd kb. 12.00 - 13.00 között a szálloda éttermében. A konferencia díja költségként elszámolható, tartalmazza az előadások, konzultáció, oktatási segédanyag; a reggeli sütemény, a 3 fogásos ebéd, valamint a nap közben fogyasztott kávé, és üdítő költségeit. Az étkezési költséget (beleértve a reggeli sütemények, frissítők és az ebéd költségét is) a számlán külön sorban közvetített szolgáltatásként számlázzuk. A természetbeni juttatás után fizetendő közterheket a Hunder MS Kft. nem vállalja át. Ez a meghívó a Hunder MS Kft. részéről ajánlatnak minősül, a konferenciára leadott jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A díjat számlánk kézhezvételét követően szíveskedjenek átutalni a számlaszám feltüntetésével a 11102601-13899219-01000003 sz. bankszámlaszámra. A jelentkezéseket írásban a rendezvény előtt egy héttel igazoljuk vissza. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követően történő lemondás esetén a díj 50%-a+áfa fizetendő.

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252