Megosztás Facebook LinkedIn

Letölthető a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

2021. január 25-én hétfőtől elérhető a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag, amely az Innováciai és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint megkönnyíti a digitális hozzáférést.


„A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. Böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését." - áll az ITM közleményében. A minisztérium szerint az alapcsomag használói jelentős összeget takaríthatnak meg a nyílt forráskódú operációs rendszer és szoftverek alkalmazásával.

Digitális Jólét Szoftver Alapcsomagba a hazai digitális és kreatív ipar fejlesztése érdekében elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be. Az Alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű.

Az idősebbek testreszabott, felhasználóbarát profilt kérhetnek, a gyermekeknek biztosított fiókokban pedig nem engedik betölteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által veszélyesnek minősített oldalakat.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag a közlemény szerint a www.szoftveralapcsomag.hu oldalról tölthető le 2021. január 25-étől.

Forrás: https://telex.hu/

© 2010 Hunder - All rights reserved