Megosztás iWiW Facebook Twitter Google

Előadók

 • Dr. Dudás Katalin

  beosztása: ügyvéd, egyetemi oktató
  munkahelye: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

  Tanulmányok

  Egyetemi tanulmányaimat 1988-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude eredménnyel fejeztem be. A jogi diploma megszerzése után egy évig az ÁJTK Munkajogi Tanszékén tudományos ösztöndíjas voltam, majd ezt követően tevékenységemet levelező ösztöndíjasként folytattam. 1990-ben szereztem meg a jogi szakvizsgámat.


  Munkahelyek

  1989-től a Postabank és Takarékpénztár Rt-vel létesítettem munkaviszonyt. Kezdetben a Befektetési Igazgatóságon, később az un. Részvénytársasági Igazgatóságon osztályvezetőként dolgoztam. 1995. október 31-vel a Postabankkal fennálló munkaviszonyomat közös megegyezéssel megszüntettem, ezt követően a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként egyéni ügyvédként a Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár Rt. teljeskörű jogi képviseletét láttam el.

  1999. július 1-jétől a Szociális és Családügyi Minisztérium Jogi Főosztályának vezetője, majd a kormányzati munkamegosztás átalakítása következtében a Gazdasági Minisztérium Munkajogi Kodifikációs Titkárságának vezetője voltam.

  2002. február 1-jével miniszteri kinevezéssel az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség elnök-helyettese, 2009. december 1-jével elnöke lettem.


  Oktatói tevékenység

  Jelenleg az ELTE ÁJTK Munkajogi Tanszék főállású oktatója vagyok.


  Tudományos tevékenység, publikációk

  A Munkaügyi Kutatóintézet megbízásából több tanulmányt (kézirat) készítettem, elsősorban a foglalkoztatáspolitika jogi eszközrendszerével kapcsolatban.

  Így többek részt vettem 1992-ben a Világbanki Program keretében az OMK részére folytatott „A tömeges létszámleépítés, a munkanélküli támogatások információs rendszerének kialakítása" elnevezésű kutatásban.

  A Verlag Dashöfer szakkiadó „Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig" című kiadvány egyik állandó szerzője (4. és 6. pont), valamint a Munkaügyi Értesítő és a 2004-ben indult Humán Saldo rendszeres cikkírója vagyok. Berki Erzsébettel közösen a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából 2003-ban készítettük el a „Munkaerő-kölcsönzés, egy rugalmas foglalkoztatási forma térnyerése és a szabályozás gyakorlati hatályosulása" című tanulmányunkat.

  A „Munkaügyi, munkavédelmi, munkaerő-piaci és társadalombiztosítási ellenőrzés a munkáltatónál" című szakkönyv szakmai szerkesztője (2008. Complex) és „A munkajog nagy kézikönyve" (2008. Complex) XIII. fejezetének szerzője vagyok.

  Előadásai

 
© 2010 Hunder - All rights reserved
Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-2252